PUTRAJAYA, 14 MAC 2016 – “ Apa saja teguran dan leteran saya selama ini bukan untuk tujuan lain, tetapi untuk memberitahu dan mengajar supaya kita tidak terus melakukan kesilapan yang sama,” 

Itu adalah diantara kata-kata yang dapat diucapkan Ketua Setiausaha KBS, Dato’ Sri Jamil Salleh selain ucapan terima kasih dan minta maaf sewaktu berjumpa dengan warga kerja Kementerian Belia dan Sukan (KBS) di setiap aras di Menara ini petang tadi.

Beliau yang akan memulakan tugas sebagai Ketua Setiausaha di Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan ( KPDNKK) mulai esok juga melahirkan rasa seronok dapat berbakti di KBS selama lima tahun lebih walaupun dihati kecilnya masih belum puas untuk membantu melonjakkan nama KBS di persada kecemerlangan.

Kunjungannya ke setiap aras walaupun singkat tetapi menyimpan seribu makna kerana beliau ingin mengucapkan terima kasihnya secara langsung kepada warga kerja kementerian ini yang banyak membantu kejayaannya.

Dato’ Sri Jamil yang cuba menyembunyikan kesedihannya melalui senyuman dan tawa kecil, kemudian mengadakan perjumpaan dengan pegawai-pegawai kanan KBS di Bilik Mesyuarat Utama di Aras 15 sebelum mengetik kad perakam waktu buat kali terakhir sebagai penjawat awam di KBS pada jam 5.47 petang.

Beliau yang ditemani isteri, Datin Sri Dr. Asmah Samad kemudian bersalam-salaman dengan pegawai-pegawai yang hadir untuk menyaksikan upacara itu sambil mengucapkan tahniah dan selamat maju jaya kepada beliau.


Oleh : Razali Haji Mohamed Yassin (Unit Komunikasi Korporat KBS)
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
FaLang translation system by Faboba