Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

News

6 September 2019 – Bengkel Pemerkasaan Modul Tier 3 Malaysia Future Leaders School (MFLS) telah berlangsung pada 5 – 6 September 2019 bertempat di Dewan Kampo, Pusat Belia Antarabangsa, Kuala Lumpur. Bengkel ini dianjurkan oleh Kluster Kepimpinan Institut Pembangunan Dan Kecemerlangan Kepimpinan (i-LEAD) Kementerian Belia dan Sukan, Malaysia.

 
Bengkel ini bertujuan untuk memurnikan modul Tier 3 MFLS agar lebih bertepatan dan bersesuaian dengan mengambil kira hasil pelaksanaan Tier 2 MFLS. Perbincangan selama 2 hari ini juga fokus untuk mendapatkan input dan kolaborasi strategik bersama pemegang taruh MFLS dan penyelarasan tanggungjawab serta peranan pemegang taruh di dalam pelaksanaan modul Tier 3.


Bengkel ini melibatkan kehadiran Pegawai dari Agensi Kerajaan, GLC, Sektor Korporat dan NGO antaranya dari KPM, JPA, IDFR, SPA, UPM, KBS, UMW Corporation, Samsung Malaysia Electronics, GEN My, Media Prima Berhad, MBM, IYC, Global Wellnes Foundation, MIDP, Islamic Relief, Malaysia Relief Agency (MRA), United Nation Association of Malaysia, Yayasan Hasanah.

19 Ogos 2019, Pengurusan IYC telah melaksanakan Program "Jom Bebas Rasuah @ Pusat Belia Antarabangsa (IYC) untuk semua kakitangan bagi tujuan memberi pendedahan mengenai kepentingan pelaksanaan bebas rasuah di dalam organisasi dan penekanan kepada ikrar serta akujanji yang dilaksanakan bagi memastikan setiap pegawai dan kakitangan bertanggungjawab dalam melaksanakan tugasan seterusnya menjauhkan diri dari sebarang perlakuan rasuah sepanjang tempoh perkhidmatan di IYC.

Taklimat ringkas berhubung rasuah telah disampaikan oleh Tuan Samsul Bin Salip, Penolong Kanan Pesuruhjaya (PKPj) Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia.

Sesi bacaan Ikrar Bebas Rasuah (IBR) telah diketuai oleh YBrs. Dr. Mohamed Maliki bin Mohamed Rapiee selaku Pengarah IYC diikuti oleh semua kakitangan IYC yang disaksikan oleh Tuan Ruslan bin Tuan Mat, Pengarah Bahagian Pendidikan Masyarakat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia.

Program ini juga turut dihadiri oleh YBhg. Dato' Azhar Mohamed Isa mewakili Ahli Lembaga Amanah Yayasan Pusat Belia Antarabangsa.

Sub-kategori

MAKLUMAN TERKINI

 

PERTANDINGAN BOLA JARING TERBUKA IYC 2019  - MUAT TURUN BORANG

  

IYCEP (MALAYSIA-MALDIVES) - DAFTAR

 

IYCEP (TURKEY - POLAND - CZECH REPUBLIC) - DAFTAR

 

 

IYCEP (MALAYSIA - AUSTRALIA) - DAFTAR

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

Go to top
BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable