Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

Berita

17 September 2019 – Lumut, Perak - Seramai 24 orang pegawai / kakitangan KBS berkampung di Kem Intan Suraya Sungai Siput bagi menjalani Kem Pra Pelayaran Kapal Layar Diraja (KLD) Tunas Samudera Voyage 396/2019.

Majlis Penyerahan peserta kepada Commander Officer Kapal Tunas Samudera, Komander Mohamad Nor telah disempurnakan oleh Tuan Hj Mohd Hatta bin Saliman pada 17 September 2019.

Pengurusan IYC terlibat dalam program ini dengan menghantar penyertaan seorang kakitangan di Bahagian Program iaitu Encik Kalaichelvan A/L Dorairaj.

Pelayaran selama 12 hari ini akan belayar di lokasi Lumut-Phuket-Langkawi-Lumut.

 

 

SHAH ALAM – 13 JANUARI 2015. Pejabat Jabatan Belia dan Sukan Negeri Selangor telah dikunjungi oleh Urusetia Gegar GST daripada Kementerian Belia dan Sukan Malaysia pagi tadi untuk memberi taklimat berhubung pelaksanaan GST yang bakal di laksanakan bermula pada 1 April 2015.   Objektif taklimat ini adalah untuk memberi penerangan dan meningkatkan kesedaran kepada semua pegawai dan kakitangan berhubung pelaksanaan GST oleh Kerajaan. 

Taklimat ini disampaikan oleh Puan Rosalina binti Adzmi dan juga Puan Nur Fathiah binti Marzuki.  Rata-rata pegawai daripada Jabatan ini menyuarakan pandangan dan pertanyaan berhubung perkara tersebut dan bersedia dengan pelaksanaan GST tidak lama lagi.   Taklimat diakhiri dengan sesi soal jawab dan juga jamuan ringan.  

 

 

Disediakan Oleh : Syazwani Binti Mohd Kasim (JBS Selangor)

Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

 

MAKLUMAN TERKINI

Makluman 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

MUAT TURUN

Go to top
BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable