Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

News

LUMUT PERAK – 24 Youth and Sports Ministry’s officers/staff spent two weeks at Intan Suraya Sungai Siput camp to undergo the Kapal Layar DiRaja (KLD) Tunas Samudera Voyage Pre-Sailing 396/2019 training.

The participants presentation to Tunas Samudera Ship Commanding Officer, Commander Mohamad Nor was graced by Tuan Hj Mohd Hatta bin Saliman on 17 September 2019.

Mr Kalauchelvan s/o Dorairaj, from IYC Programme Section was sent to participate and represent IYC management in this exercise.

The 12-day sailing period will cover Lumut-Phuket-Langkawi-Lumut trail.

 

16 September 2019  - IYC Cheras, Kuala Lumpur - Pengurusan IYC telah menerima lawatan kunjung hormat dari Deligasi Program Pertukaran Belia Malaysia - Indonesia 2019 seramai 25 orang yang mempunyai pelbagai latarbelakang antaranya adalah pelajar universiti, pensyarah, pekerja belia dan pegawai kerajaan yang secara langsung bergerak aktif dalam kerja sukarelawan dan pembangunan belia di Indonesia.

Deligasi diketuai oleh Encik Yossi Ahmad Falah dan Encik Andika Arlistianto dari Kementerian Pemuda dan Olahraga Republik Indonesia.

Taklimat ringkas mengenai IYC telah disampaikan oleh YBhg. Dr. Mohamed Maliki Bin Mohamed Rapiee, Pengarah IYC dan seterusnya deligasi dibawa melawat ke projek tanaman bandar di 'rooftop' bagi berkongsi tentang kepentingan keselamatan makanan dan kelestarian alam ini demi pembangunan yang seimbang pada masa akan datang.

Terima kasih kepada Puan Marcella@Ella binti Kopong, Penolong Pengarah di Unit Hal Ehwal Antarabangsa, Jabatan Belia dan Sukan yang telah menyelaras lawatan pada hari ini.

 

Sub-kategori

MAKLUMAN TERKINI

  

IYCEP (MALAYSIA-MALDIVES) - Sedang berlangsung

 

IYCEP (TURKEY - POLAND - CZECH REPUBLIC) - DAFTAR

 

 

IYCEP (MALAYSIA - AUSTRALIA) - DAFTAR

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

Go to top
BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable