Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

KUALA LUMPUR, 17 April 2018– Penubuhan Pusat Belia Antarabangsa (IYC) pada 16 April 1988 sentiasa menjadi ingatan dan diraikan oleh kakitangan IYC, rakan kongsi dan NGO yang berada di dalam premis IYC. Kini genap 30 tahun IYC ditubuhkan. Seperti tahun-tahun sebelum ini, Majlis Tahlil dan Doa Selamat pada 16 April 2018 diadakan sebagai tanda syukur dan mendoakan kesejahteraan serta pembangunan IYC secara berterusan pada masa-masa akan datang. 

 

Bersempena dengan majlis tersebut, turut diadakan adalah sesi tazkirah yang bertajuk ‘Ibrah Kehidupan’ yang telah disampaikan oleh Ustaz Mohamad Afandi bin Che Harun, Pegawai Bahagian Dakwah, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). 

 

Pengarah IYC berharap dengan adanya program sebegini dapat mengeratkan lagi hubungan silaturrahim di kalangan kakitangan, Penyewa dan NGO Belia di IYC. Pengisian majlis juga sedikit sebanyak memberikan motivasi dan pengajaran supaya kakitangan terus memaksimakan potensi diri untuk menjadikan IYC terus cemerlang dan membangun sebagai sebuah Pusat Pembangunan Belia tempatan dan antarabangsa.  

 

Disediakan oleh : Dewi Yusmalaila Muhamad

E-mel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.     

 

Disunting oleh : Hasnila Mohd Jani

E-mel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

 

MAKLUMAN TERKINI

Makluman  

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

Go to top
BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable