Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

 

Johor Bahru - Pusat Belia Antarabangsa dengan kerjasama Kementerian Belia dan Sukan Malaysia dan Pusat Transformasi Bandar (UTC) telah menganjurkan program di Menara Ansar UTC Johor Bahru, Johor. Kursus ini telah dijalankan pada 17 Januari 2015 dari jam 8.30 pagi hingga 5.00 petang dan kursus telah disampaikan oleh En. Syahrul Nizam dari syarikat Profound Thinker. Kursus ini adalah salah satu program dibawah program IYC – UTC Fest 2015 selain daripada program IYC - UTC Youth Art Performance, IYC – UTC Explorace, IYC – UTC Bootcamp, IYC – UTC MyCat Rescue Rehab Rehome.

 

Seramai 32 orang peserta telah menyertai kursus ini dan penyertaan adalah percuma. Kursus ini juga adalah untuk memberikan pendedahan awal atau asas kepada para peserta khususnya belia yang berminat untuk menceburkan diri didalam bidang menghasilkan permainan komputer dan telefon pintar ini. Para peserta diajar secara asas bagaimana menghasilkan permainan arked ini tanpa perlu menggunakan bahasa komputer yang rumit seperti Java Script dan sebagainya.

 

Kursus kali ini merupakan kali ke-4 diadakan selepas di UTC Puduraya, UTC Melaka dan UTC Pahang dan akan bersambung di dua lagi UTC iaitu UTC Kedah dan Perak. Maklumbalas yang diterima daripada peserta adalah amat baik dan mereka mengharapkan supaya kursus – kursus seperti ini lebih kerap diadakan terutamanya ditempat -  tempat seperti ini.

 

Majlis penyampaian sijil telah disempurnakan oleh Cik Azura Abidin, Pengarah Pusat Belia Antarabangsa di Menara Ansar - UTC, Johor Bahru.

 

 

 

Disediakan oleh : Mohd Fauzi B. Khalip

 

E-mail : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

 

MAKLUMAN TERKINI

Makluman  

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

Go to top
BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable