Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay
SUNGAI SIPUT, 21 MAC 2016 - Seramai 24 belia menyertai Program Kapal Layar DiRaja (KLD) Tunas Samudera Voyage 344 yang bermula 19 hingga 31 Mac ini dari Lumut-Langkawi-Lumut sedia untuk menyahut cabaran mengharungi samudera.

Para peserta yang terdiri daripada 18 lelaki dan enam perempuan itu menjalani orientasi terlebih dahulu selama tiga hari bagi persediaan sebelum belayar. Pelbagai modul latihan disediakan untuk menguatkan ketahanan mental dan fizikal peserta. Antara latihan yang dilaksanakan ialah Simulasi Latihan Pemeriksaan Kabin, Latihan Pengairan, Latihan Survival Course, River Crossing dan Latihan Pandu Arah.

Kesemua latihan ini untuk melatih peserta menjadi seorang yang boleh berfikir dalam keadaan terdesak dan melatih peserta berkerjasama serta membantu antara satu sama lain tidak kira apa jenis situasi. Program ini dirasmikan Timbalan Pengarah Jabatan Belia dan Sukan Negeri Perak, Ahmad Yusuf Che Ros yang hadir bagi menyaksikan program orinetasi itu pada hari pertama. 
Oleh : 
Azlin Emiza Binti Jamri(Unit Komunikasi Korporat KBS) 
Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Disunting : 
Razali Haji Mohamed Yassin (Unit Komunikasi Korporat KBS) 
Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

MAKLUMAN TERKINI

Makluman  

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

Go to top
BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable