Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

Berita IYC

 Kuala Lumpur, 3 Mac 2018 - Sebanyak 30 pasukan telah menyertai Kejohanan Bola Jaring Terbuka IYC 2018 yang telah berlangsung di Pusat Kecemerlangan Sukan Paralimpik, Kampung Pandan pada 3 Mac 2018 yang bermula dari jam 8.30 pagi dan berakhir pada jam 6.00 petang. 

Program anjuran IYC dengan kerjasama Persatuan Bola Jaring Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (PBJWP) adalah bertujuan untuk memperkasakan penglibatan belia dalam mencungkil bakat baru khususnya dalam sukan bola jaring serta memupuk semangat perpaduan dan integrasi kaum melalui sukan bola jaring.

Dua kategori yang dipertandingkan iaitu, Kategori Bawah 18 Tahun dan Kategori Wanita Terbuka telah menawarkan hadiah wang tunai berserta medal dan sijil bagi tempat keempat hingga johan bagi setiap kategori. Bagi Kategori Bawah 18 Tahun, johan jatuh kepada pasukan Dream Team B manakala johan bagi Kategori Wanita Terbuka pula dimenangi oleh pasukan PPO.

Majlis penutup serta penyampaian sijil telah disempurnakan oleh En.Marzuki b. Hashim, Eksekutif Kanan (Program) dan Pn. Hasnila Bt. Mohd. Jani, Eksekutif Kanan (Pentadbiran) IYC.

 

 

Disediakan oleh :

Jadzreill b. Jaafar

Penolong Eksekutif (Program)

 

Disemak oleh :

Marzuki B. Hashim

Eksekutif Kanan (Program)

 

Kuala Lumpur, 11 Februari 2018 – Seramai 56 pelatih dari SMK Jalan Empat, Bangi, SMK Kajang Utama dan SMK Tun Mutahir, Melaka telah menyertai Kem Olahraga IYC 2018 selama 3 hari, bermula pada 9 hingga 11 Februari 2018. Program ini telah dijalankan di Pusat Belia Antarabangsa (IYC) dan juga Balapan Stadium Mini SMK Seri Permaisuri, Cheras.

Program anjuran IYC dengan kerjasama Institut Sukan Negara (ISN) adalah bertujuan untuk memberi pendedahan ke arah mempertingkatkan lagi corak latihan agar kemas dan efisien disamping menerapkan pengetahuan tentang sains sukan, pembangunan sahsiah diri dan juga penyediaan atlet yang berdisiplin yang mampu menyiapkan mereka ke peringkat yang lebih jauh.

Selain menyertai sesi latihan bersama jurulatih di balapan, para peserta juga berpeluang memahami corak dan gaya kehidupan seorang atlet Negara sewaktu sesi Perkongsian bersama Elena Goh yang merupakan atlet negara yang telah memenangi emas di dalam acara Lumba Jalan Kaki pada temasya Sukan Sea 2017 di Kuala Lumpur. Majlis penutup serta penyampaian sijil telah disempurnakan oleh Pengarah IYC, Dr. Mohamed Maliki b. Mohamed Rapiee.

Disediakan oleh : Jadzreill b. Jaafar
Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya. 

Disemak oleh : Marzuki B. Hashim
Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya. 

Sub-kategori

INFO TERKINI

Permohonan UPU Online. Sila klik Daftar untuk mendapatkan borang pendaftaran.

 

Permohonan UPU Online. Sila klik Daftar untuk mendapatkan borang pendaftaran.

 

KENYATAAN MEDIA : ACARA KLANG CITY INTERNATIONAL MARATHON 2017

 

Go to top
BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable