Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

Berita IYC

PORT DICSKON, 14 April 2018– Seramai 22 orang peserta termasuk Pegawai dan Kakitangan IYC terlibat di dalam Retreat IYC 2018 yang dianjurkan oleh Bahagian Pentadbiran pada 11 hingga 13 Mei 2018 (Jumaat hingga Ahad) bertempat di Hotel Lexis, Port Dickson, Negeri Sembilan.

 

Antara pengisian retreat tersebut adalah pembentangan Dokumen Transaksi Sistem Pengurusan Kualiti (SPK) MS ISO 9001:2008 kepada ISO 9001:2015 dan penyediaan Pelan Risiko IYC, perbincangan hasil dapatan dari sesi pengauditan Jabatan Audit Negara, Pembentangan Terma Rujukan dan Syarat-Syarat Perkhidmatan kakitangan IYC yang baru, Pelan Pemasaran IYC 2018, Kalender Program IYC 2018 dan “Future Scenario IYC 2019”.

 

Selain itu, retreat ini memberi motivasi dan semangat  kerja berpasukan kepada kakitangan IYC bagi menghasilkan idea / cadangan untuk membangunkan serta memajukan organisasi secara proaktif.

 

Bengkel berakhir dengan rumusan penutup bengkel dan penyampaian sijil penyertaan kepada peserta-peserta retreat oleh YBhg. Dr. Mohamed Maliki bin Mohamed Rapiee, Pengarah IYC.

 

 

Disediakan oleh      : Dewi Yusmalaila Muhamad

E-mel                         : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.    

Disunting oleh         : Hasnila Mohd Jani

E-mel                         : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

KUALA LUMPUR, 17 April 2018– Penubuhan Pusat Belia Antarabangsa (IYC) pada 16 April 1988 sentiasa menjadi ingatan dan diraikan oleh kakitangan IYC, rakan kongsi dan NGO yang berada di dalam premis IYC. Kini genap 30 tahun IYC ditubuhkan. Seperti tahun-tahun sebelum ini, Majlis Tahlil dan Doa Selamat pada 16 April 2018 diadakan sebagai tanda syukur dan mendoakan kesejahteraan serta pembangunan IYC secara berterusan pada masa-masa akan datang. 

 

Bersempena dengan majlis tersebut, turut diadakan adalah sesi tazkirah yang bertajuk ‘Ibrah Kehidupan’ yang telah disampaikan oleh Ustaz Mohamad Afandi bin Che Harun, Pegawai Bahagian Dakwah, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). 

 

Pengarah IYC berharap dengan adanya program sebegini dapat mengeratkan lagi hubungan silaturrahim di kalangan kakitangan, Penyewa dan NGO Belia di IYC. Pengisian majlis juga sedikit sebanyak memberikan motivasi dan pengajaran supaya kakitangan terus memaksimakan potensi diri untuk menjadikan IYC terus cemerlang dan membangun sebagai sebuah Pusat Pembangunan Belia tempatan dan antarabangsa.  

 

Disediakan oleh : Dewi Yusmalaila Muhamad

E-mel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.     

 

Disunting oleh : Hasnila Mohd Jani

E-mel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

 

Sub-kategori

INFO TERKINI

Permohonan UPU Online. Sila klik Daftar untuk mendapatkan borang pendaftaran.

 

Permohonan UPU Online. Sila klik Daftar untuk mendapatkan borang pendaftaran.

 

KENYATAAN MEDIA : ACARA KLANG CITY INTERNATIONAL MARATHON 2017

 

Go to top
BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable