Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay
Kuala Lumpur, 26 November 2021 - Telah berlangsung Taklimat Sesi Libat Urus Bersama Pusat Belia Antarabangsa yang dikendalikan oleh Bahagian Dasar dan Strategik, Kementerian Belia Dan Sukan dan kerjasama Majlis Belia Malaysia hari ini dengan penglibatan seramai 70 orang belia dari universiti luar negara, institusi pengajian tinggi awam dan antarabangsa serta persatuan/pertubuhan belia.
Sesi yang bertujuan mendapatkan cadangan, usul dah hasrat belia dalam memetakan perancangan pembangunan belia untuk tempoh 10 tahun akan datang dalam Model Baharu Pembangunan Belia 2030.
Rasionalnya model ini setelah mengambilkira aspek utama dalam meningkatkan sosioekonomi; mengurangkan masalah sosial; memperkukuhkan ekosistem pembangunan belia; melahirkan warganegara belia yang aktif dan berdaya tahan serta memanfaatkan penggunaan teknologi yang berkembang pantas.
Idea, saranan dan pandangan dalam platform ini amat penting dalam pelaksanaan pembangunan negara dan fokus bidang yang signifikan dengan peranan belia. Ini kerana belia adalah tunggak dan aset negara yang turut memainkan tanggungjawab penting untuk merencanakan pembangunan negara.
Ucaptama telah disempurnakan oleh YBrs.Dr. Mohamed Maliki Mohamed Rapiee, Pengarah Pusat Belia Antarabangsa (IYC) dan taklimat disampaikan oleh Puan Musyrifah Binti Elias dari Bahagian Dasar dan Perancangan Strategik, Kementerian Belia dan Sukan, KBS.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top