Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay
PUTRAJAYA, 11 APRIL 2016 – Sekalung tahniah buat Setiausaha Bahagian Dasar dan Perancangan Strategik Kementerian Belia dan Sukan, Nik Abd. Kadir Nik Mohamed apabila dinaikkan pangkat menjadi Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan) KBS mulai hari ini dengan Gred Utama Jusa B. 

Anak kelahiran Kota Bahru, Kelantan ini mendapat pendidikan peringkat Ijazah Sarjana Muda ( Kepujian ) dari Universiti Malaya dan Diploma Pengurusan Awam Intan pada 1984. Mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang pengurusan dan ekonomi. Mula berkhidmat sebagai Penolong Setiausaha di Bahagian Penyertaan Bumiputera di Kementerian Perdagangan dan Perindustrian pada 1982 sebelum berpindah ke Bahagian Perbadanan Kemajuan Ekonomi dan Pertanian Negeri, Kementerian Perusahaan Awam pada 1989.

Nik Abd. Kadir yang mudah disapa Pak Nik amat berminat dengan kerja-kerja kemasyarakatan. Tidak hairanlah apabila pada banjir besar yang melanda negeri-negeri pantai timur terutamanya di Kelantan pada akhir tahun 2014, beliau adalah di antara yang bertungkus lumus membantu mangsa-mangsa banjir di beberapa daerah di negeri itu.

Seorang yang mudah diajak berbicara tetapi tegas ini menjadi Penasihat Kehormat Persatuan Homestay Malaysia sejak tahun 2004 hingga sekarang selain amat aktif dalam tugas-tugas kemasyarakatan lain seperti Ahli Majlis Bulan Sabit Merah Kebangsaan dan Ahli Panel Kumpulan Inovasi dan Kreatif Peringkat Kebangsaan. 

Pengalaman luasnya ketika berkhidmat di beberapa kementerian seperti Kementerian Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah, Kementerian Perdagangan dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Negeri Selangor, Institut Tadbiran Awam, Kementerian Pertanian dan Kementerian Perusahaan Utama / Kementerian Perusahaan Perladangan dan Industri Komoditi membantunya dlam melaksanakan tugas dengan lebih efisyen.

Nik Abd. Kadir bertukar ke menjadi Setiausaha Bahagian Dasar dan Perancangan Startegik , KBS mulai 8 Mei 2014 sebelum dinaikkan pangkat menjadi Timbalan Ketua Setiausaha ( Pengurusan ) KBS mulai 11 April baru-baru ini.

Hasil kerja yang cemerlang, membolehkan beliau dianugerahkan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang pada 1994 dan 2015. Selian itu, beliau turut menerima Anugerah Kesatria Mangku Negara (2009) dan Johan Setia Mahkota pada 2012 lalu.

Warga Team KBS merakamkan sekalung tahniah buat Pak Nik dan sentiasa mendoakan kebahgiaan dan keberkatan setiap tindakan beliau disamping diberikan kesihatan dan kekuatan untuk membantu memacu KBS ke puncak kegemilangan. Tahniah dan selamat maju jaya.

Oleh : Razali Haji Mohamed Yassin (Unit Komunikasi Korporat KBS)
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

Makluman  

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN 2022
Seluruh warga IYC mengucapkan selamat menyambut Tahun Baharu 2022 kepada seluruh rakyat Malaysia.

 

 

 

 
 
Pelawaan adalah dibuka kepada semua Kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut:

Untuk maklumat lanjut, Sila klik disini

 

Kini semuanya lebih mudah untuk mengetahui tentang kemudahan dan promosi yang ditawarkan oleh IYC di era digital.
Pelanggan boleh berurusan secara terus dengan kami bagi urusan tempahan dan pertanyaan tentang
pakej- pakej istimewa melalui aplikasi 'Online Chat' (Whatsapp dan Telegram).

Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform
'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

Go to top