Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay
PUTRAJAYA, 21 FEBRUARI 2017 – Siri jelajah Transformasi Nasional 2050 (TN50) akan bergerak ke setiap negeri bermula 24 Februari ini dengan Sabah menjadi lokasi pertama siri jelajah tersebut. 

Menteri Belia dan Sukan, YB Brig. Jen.
Khairy Jamaluddin berkata, siri jelajah dialog yang menjadikan golongan muda sebagai kumpulan sasaran itu, seterusnya akan ke Terengganu pada 27 Februari, Johor (3 Mac), Perak (8 Mac), Sarawak (11 Mac) dan negeri-negeri lain pada tarikh yang akan ditentukan kelak. 

Jelas beliau, bagi siri jelajah tersebut, pihaknya telah mengenal pasti tujuh bidang fokus untuk diberi tumpuan oleh generasi muda bagi pengisian TN50 iaitu nilai murni, urus tadbir, persekitaran, pendidikan, pekerjaan, gaya hidup dan Malaysia di pentas global. 

“Kalau peserta tidak dapat menzahirkan (cadangan dan pandangan) secara lisan, mereka boleh menulis idea mereka di papan cadangan yang disediakan atau melalui platform dalam talian,” ujarnya yang bakal hadir di setiap lokasi siri jelajah nanti.
 
Laporan Oleh : 

Nur Alia Binti Sulaiman (Unit Komunikasi Korporat KBS) 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top