Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay
 
KUALA LUMPUR, 16 FEBRUARI 2017 - Persatuan belia dan badan bukan kerajaan (NGO) tempatan diminta membantu kerajaan mendekati golongan belia dalam usaha mendapatkan input mengenai aspirasi mereka bagi merangka dasar Transformasi Nasional 2050 (TN50). 

Menteri Belia dan Sukan, YB Brig. Jen. Khairy Jamaluddin berkata, golongan belia harus meletakkan diri sebagai individu yang memandang masa hadapan dan menjadikan masa lalu sebagai pengajaran serta pengalaman untuk memperbaiki segala kekurangan yang ada. “Kita boleh menjadikan visi dan misi ini sebagai suatu realiti yang boleh dicapai dan untuk ke arah itu, sudah tiba masa untuk kita berkongsi idea dan merangka pelaksanaannya dengan teratur,” katanya ketika berucap dalam Siri Dialog TN50 bersama lebih 500 wakil persatuan belia dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di Pusat Belia Antarabangsa, Cheras di sini, malam ini.

Dalam pada itu, Ketua Setiausaha Kementerian Belia dan Sukan, YBhg. Dato’ Lokman Hakim Ali berkata, fokus tahun ini adalah untuk memperhalusi aspirasi generasi belia di negara ini melalui pelbagai kaedah dan saluran untuk membandingkan potensi rakyat dengan trend semasa.


Laporan Oleh : 

Nur Alia Binti Sulaiman (Unit Komunikasi Korporat KBS) 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top