Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

 

 

KUALA LUMPUR - Karnival Kerjaya dan Keusahawanan anjuran bersama Persatuan Ibu Bapa dan Komuniti, Bangsar Pudu dengan Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur dengan kerjasama Pusat Belia Antarabangsa (IYC) dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL). Sidang media telah diadakan pada 5 Februari 2015 bertempat di IYC.

Karnival ini bakal diadakan pada 18  hingga 19 Mac 2015 bertempat di IYC. Karnival Kerjaya dan Keusahawanan juga akan melibatkan ibu bapa dalam aktiviti persekolahan di mana bukan pendidik sahaja yang perlu memikul tanggungjawab malahan ibu bapa juga merupakan salah satu pendorong kepada pelajar itu untuk mencapai kejayaan dalam bidang akademik bagi memastikan objektif program tercapai dengan jelas.

Antara pengisian sepanjang karnival yang akan berlangsung selama dua hari ialah seperti mengadakan karnival keusahawanan, pameran kerjaya dan kaunseling yang disertai oleh agensi kerajaan dan swasta. Selain daripada itu, aktiviti berbentuk  pertandingan juga akan diadakan iaitu pertandingan futsal dan bola jaring.

Antara yang turut hadir ke sidang media adalah Tuan Wan Zaidi, Pn. Hjh. Asiah Husin, Ketua Sektor Pengurusan Sekolah, Cik Azura Abidin, Pengarah Pusat Belia Antarabangsa (IYC) dan En. Faizal Mohammad Arshad, Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Perempuan Bandaraya Kuala Lumpur.

 

Disediakan oleh: Dewi Yusmalaila binti Muhamad

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.      

 

Disunting oleh: Hazila binti Kamaruddin

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top