Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

Kuala Lumpur, 18 Mei 2019 - Pusat Belia antarabangsa (IYC) telah menganjurkan program “We Love Ramadan” pada 25 Mei 2019 (Sabtu) di IYC. Program ini adalah merupakan program inisiatif di bawah aktiviti Rakan Muda Ramadan pada tahun ini.  

Program ini telah disertai oleh seramai 75 orang peserta yang terdiri daripada pelajar tempatan dan antarabangsa seperti dari Turkey, Bangladesh, Maldives dan Somalia yang datang dari beberapa buah universiti kerajaan seperti UM dan UPM serta dari institusi pengajian tinggi swasta iaitu Kolej MASA. Selain itu juga aktiviti dan program ini turut disertai oleh ahli keluarga dan kakitangan IYC.

Para peserta program diajar untuk menyediakan bubur lambuk yang merupakan makanan tradisi yang selalu dimasak pada bulan puasa. Ini termasuklah daripada penyediaan bahan masakan sehingga kaedah memasak serta pembungkusan bubur lambuk ini. Bubur lambuk ini kemudianya diedarkan kepada orang ramai di sekitar kawasan Sogo dan Jalan Tuanku Abdul Rahman, Kuala Lumpur.

Para peserta program rata – rata berpuas hati menyertai program ini kerana ia merupakan program pertama kali disertai oleh mereka dan ia satu program yang baik untuk mengeratkan hubungan diantara kakitangan IYC dan pelajar – pelajar yang juga merupakan sukarelawan IYC.

 

Disediakan oleh : Mohd Fauzi B. Khalip

E-mel  : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

Makluman  

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN 2022
Seluruh warga IYC mengucapkan selamat menyambut Tahun Baharu 2022 kepada seluruh rakyat Malaysia.

 

 

 

Pelawaan adalah dibuka kepada Katerer Muslim / Pengusaha Makanan Muslim yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia 
dalam bidang/ taraf berkenaan bagi mengendalikan katering di Yayasan Pusat Belia Antarabangsa, Kuala Lumpur.

Untuk maklumat lanjut, Sila klik disini

 

Kini semuanya lebih mudah untuk mengetahui tentang kemudahan dan promosi yang ditawarkan oleh IYC di era digital.
Pelanggan boleh berurusan secara terus dengan kami bagi urusan tempahan dan pertanyaan tentang
pakej- pakej istimewa melalui aplikasi 'Online Chat' (Whatsapp dan Telegram).

Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform
'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

Go to top