Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

Kuala Lumpur, 28 November 2017 - Pusat Belia Antarabangsa (IYC) telah melaksanakan program pertukaran belia Malaysia - Korea buat kali ke dua pada tahun ini bermula 20 hingga 26 November 2017. Program kali ini membawa tema Keusahawanan, yang melibatkan penyertaan seramai 36 orang dari pelbagai latarbelakang demografi.

Program ini merupakan program kerjasama dengan Kementerian Belia dan Sukan Malaysia (KBS) dan Asian Youth Council (AYC) yang memberi fokus kepada beberapa objektif antaranya mengukuhkan lagi hubungan persahabatan di antara belia di Malaysia dengan Korea Selatan, terutamanya di Bandar Seoul. Selain itu juga, peserta berpotensi untuk membentuk potensi diri melalui pengisian program dan pengalaman yang diperolehi secara terus sepanjang program diadakan. 

Antara pendekatan dalam pengisian program ini adalah lawatan pendidikan ke Ewha  Womans University, Asean Korea centre (AKC), beramah mesra dengan belia tempatan dan pelajar universiti di Korea, Penghayatan tempat bersejarah ( Korea War Museum, National Museum), berkunjung ke Namsangol Hanok Village, Seoul Tower dan beberapa 'Night Market' yang berhampiran. 

Program sebegini sedikit sebanyak memberi kesan positif kepada pembangunan kendiri belia itu sendiri dan berharap pengalaman yang diperolehi dan jalinan yang dibina berterusan serta membawa perubahan kepada keluarga, masyarakat seterusnya pembangunan Negara.  

Disediakan oleh : Hazila Bt. Kamaruddin

E-mel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

MAKLUMAN TERKINI

 

 

Makluman  

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN 2022
Seluruh warga IYC mengucapkan selamat menyambut Tahun Baharu 2022 kepada seluruh rakyat Malaysia.

 

 

 

Pelawaan adalah dibuka kepada Katerer Muslim / Pengusaha Makanan Muslim yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia 
dalam bidang/ taraf berkenaan bagi mengendalikan katering di Yayasan Pusat Belia Antarabangsa, Kuala Lumpur.

Untuk maklumat lanjut, Sila klik disini

 

Kini semuanya lebih mudah untuk mengetahui tentang kemudahan dan promosi yang ditawarkan oleh IYC di era digital.
Pelanggan boleh berurusan secara terus dengan kami bagi urusan tempahan dan pertanyaan tentang
pakej- pakej istimewa melalui aplikasi 'Online Chat' (Whatsapp dan Telegram).

Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform
'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

Go to top