Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

Kuala Lumpur, 28 November 2017 - Pusat Belia Antarabangsa (IYC) telah melaksanakan program pertukaran belia Malaysia - Korea buat kali ke dua pada tahun ini bermula 20 hingga 26 November 2017. Program kali ini membawa tema Keusahawanan, yang melibatkan penyertaan seramai 36 orang dari pelbagai latarbelakang demografi.

Program ini merupakan program kerjasama dengan Kementerian Belia dan Sukan Malaysia (KBS) dan Asian Youth Council (AYC) yang memberi fokus kepada beberapa objektif antaranya mengukuhkan lagi hubungan persahabatan di antara belia di Malaysia dengan Korea Selatan, terutamanya di Bandar Seoul. Selain itu juga, peserta berpotensi untuk membentuk potensi diri melalui pengisian program dan pengalaman yang diperolehi secara terus sepanjang program diadakan. 

Antara pendekatan dalam pengisian program ini adalah lawatan pendidikan ke Ewha  Womans University, Asean Korea centre (AKC), beramah mesra dengan belia tempatan dan pelajar universiti di Korea, Penghayatan tempat bersejarah ( Korea War Museum, National Museum), berkunjung ke Namsangol Hanok Village, Seoul Tower dan beberapa 'Night Market' yang berhampiran. 

Program sebegini sedikit sebanyak memberi kesan positif kepada pembangunan kendiri belia itu sendiri dan berharap pengalaman yang diperolehi dan jalinan yang dibina berterusan serta membawa perubahan kepada keluarga, masyarakat seterusnya pembangunan Negara.  

Disediakan oleh : Hazila Bt. Kamaruddin

E-mel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top