Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay
 
Kuala Lumpur, 12 Mac 2022 - Telah selesai program persidangan maya (video conference) yang bertajuk “Community Participation in Flood Risk Management” semalam anjuran Pusat Belia Antarabangsa (IYC) dan Kementerian Belia dan Sukan dengan penyertaan hampir 200 orang.
Terima kasih atas kolaborasi dan sokongan pihak Yayasan Perpaduan Malaysia, bersama Persatuan Bulan Sabit Merah Malaysia, Sathya Sai International Organization, Griffith University Centre for Environment and Population Health (CEPH), Australia.
 
Ucapan aluan bagi majlis perasmian oleh Encik V Sugumaran, President of Sathya Sai International Organization Malaysia dan seterusnya perasmian telah disempurnakan oleh YB. Dato' Seri Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu; Menteri Belia dan Sukan Malaysia.
 
Tahniah dan terima kasih kepada moderator program iaitu YBrs. Dr Connie Cai Ru Gan; dari Centre for Environment and Population Health, Griffith University.
Tidak dilupakan tahniah dan syabas atas perkongsian dan perbincangan isu dengan para panel dan penceramah pakar yang dijemput khas antaranya YBrs Dr. Myo Nyein Aung dari Associate Professor Juntendo University Tokyo, Japan, WHO Health Emergency and Disaster Risk Management; YBrs.Dr Febi Dwirahmadi dari Griffith University; Coordinator Flood Emergency Response for Indonesian Muslim Centre of Queensland; YBhg.Professor Suresh Govind dari University of Malaya, Chairman of
Yayasaan Perpaduan Malaysia and Community Engagement Coordinator, Sathya Sai International Organization; YBhg.Dr Vivien How, Committee Member of National Disaster
Management Committee Malaysian Red Crescent.
 
Penglibatan dan komitmen para panel dalam sesi perbincangan kumpulan juga turut melibatkan Encik Hussain Baba, Founder & CEO of Multicultural Social Network,
Australia, Mobilisation of logistics; Encik Tram Le, Mobilisation of human resources and Encik Mohd Faizal Binab Hamid, NADMA.
Ucapan aluan bagi majlis penutup telah disampaikan oleh YBhg.Tuan Haji Hakim Hamzah, Secretary-General of Malaysian Red
Crescent dan seterusnya majlis penutup telah disempurnakan oleh YBhg. Dato' Jana Santhiran Muniayan; Ketua Setiausaha Kementerian Belia dan Sukan Malaysia.
Terima kasih dan tahniah kepada para peserta yang telah menyertai program ini. Semoga ianya memberikan manfaat.
 

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top