Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

KUALA LUMPUR - Persatuan Rekreasi Nasional Malaysia (PRIMA) telah menganjurkan satu program pengenalan asas tali tinggi yang dibuka kepada semua belia yang berminat dengan aktiviti lasak (outdoor). Program ini dianjurkan dengan kerjasama Pusat Belia Antarabangsa (IYC) pada 10 Januari 2015 (Sabtu) bertempat di Bilik Sakura dan menara tali tinggi IYC.

 

Program ini telah menarik ramai belia untuk menyertai iaitu melebihi 50 orang peserta dan PRIMA telah menghadkan hanya 40 orang sahaja. Peserta juga ada yang datang dari luar kawasan Kuala Lumpur iaitu Negeri Pahang dan Johor. Semua peserta mengikuti kelas disebelah pagi iaitu mengenali peralatan yang akan digunakan dan cara-cara menggunakan peralatan serta yang paling penting adalah faktor keselamatn yang perlu dijaga. Selepas rehat dan makan tengahari, peserta akan membuat latihan praktikal bagi merealisasikan apa yang telah dibelajar pada sebelah pagi. Semua peserta telah diuji fizikal dan mental untuk mengatasi rasa takut apabila mereka perlu memanjat menara dan membuat aktiviti ‘abseiling’. Semasa latihan ini peserta telah mendapat gambaran penuh untuk mementingkan faktor keselamatan semasa menjalankan aktiviti.

 

Keseluruhan program ini telah berjalan dengan lancar dan keadaan cuaca pada hari tersebut juga cerah bagi melakukan aktiviti di luar. Semua peserta berpuas hati dan meminta supaya program seperti ini kerap dianjurkan.

 

 

Disediakan oleh : Mohd Aminnullah bin Mohd Hanapiah

 

Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.       

 

 

Disunting oleh: Hazila binti Kamaruddin

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top