Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay


 

Y-Centre, Kedah  Pusat Belia Antarabangsa (IYC) dengan kerjasama Kementerian Belia dan Sukan serta Pusat Transformasi Bandar (UTC) telah menganjurkan satu program “Mari Belajar Membangunkan Permainan Komputer dan Telefon Pintar di Y-Centre UTC kedah pada 14 Februari 2015. Seramai 34 orang peserta remaja dan belia setempat telah menyertai program ini. Ceramah telah diberikan oleh En. Syahrul Nizam dari syarikat Profound Thinker.

Para peserta telah diberi pendedahan asas bagaimana untuk membangunkan permainan komputer dan telefon pintar tanpa menggunakan “coding” atau bahasa komputer yang rumit dengan menggunakan satu perisian iaitu “Game Salad”. Kursus ini sesuai untuk semua peringkat umur kerana perisian yang digunakan amat mudah dan senang untuk diaplikasikan.

Maklumbalas yang diterima daripada para peserta adalah baik dan mengharapkan agar program seperti ini dapat diteruskan pada masa akan datang. Majlis penutup dan penyampaian sijil telah disempurnakan oleh En. Huzairi Ahmad Huzairi bin Rawee, Ketua Penolong Setiausaha Kanan (DS)1 dengan diiringi oleh Pengarah Pusat Belia Antarabangsa (IYC), Cik Azura Abidin dan Timbalan Pengarah JBSN Kedah, Tn. Hj. Othman B. Kadir. Program diakhiri dengan sesi foto berkumpulan.

 

Disediakan oleh : Mohd Fauzi B. Khalip

E - mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

MAKLUMAN TERKINI

 

 

Makluman  

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN 2022
Seluruh warga IYC mengucapkan selamat menyambut Tahun Baharu 2022 kepada seluruh rakyat Malaysia.

 

 

 

 
 
Pelawaan adalah dibuka kepada semua Kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut:

Untuk maklumat lanjut, Sila klik disini

 

Kini semuanya lebih mudah untuk mengetahui tentang kemudahan dan promosi yang ditawarkan oleh IYC di era digital.
Pelanggan boleh berurusan secara terus dengan kami bagi urusan tempahan dan pertanyaan tentang
pakej- pakej istimewa melalui aplikasi 'Online Chat' (Whatsapp dan Telegram).

Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform
'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

Go to top