Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

 

KUALA LUMPUR - Pusat Belia Antarabangsa (IYC) dengan kerjasama Yayasan Anak Warisan Alam (YAWA) telah menganjurkan program IYC-UTC “Greenovation Bootcamp” selama dua hari bermula pada 24 hingga 25 Januari 2015 (Sabtu - Ahad) bertempat di bilik bunga raya, IYC.  

 

Program ini diadakan khusus untuk pelajar-pelajar sekolah untuk memberi kesedaran tentang pengurusan sisa/sampah (waste management) yang menjadi isu alam sekitar yang serius di kalangan penduduk bandar Kuala Lumpur, dan seterusnya adalah bagi menangani masalah ini adalah melalui  kreativiti dan inovasi masing-masing dengan mencipta produk-produk baru daripada bahan terbuang.

 

Seramai 32 orang peserta dari kalangan pelajar-pelajar sekolah sekitar Cheras, Kuala Lumpur telah menyertai program ini. Selama dua hari program ini dijalankan pelbagai aktiviti telah dilaksanakan sepert  Biopuri iaitu menghasilkan sabun muka daripada sisa minyak kelapa sawit dan menghasilkan kertas skrap daripada kertas-kertas terpakai.

 

Selain mengadakan aktiviti berkumpulan turut diadakan pertandingan menghasilkan cadangan projek daripada barangan terbuang ini. Cadangan projek terbaik akan dianugerahkan dengan dana peruntukan untuk mengembangkan idea para peserta. Juara pertandingan ini telah di menangi oleh Sekolah Menengah Kebangsaan Sri Permaisuri, naib juara di menangi oleh Sekolah Menengah Teknik Kuala Lumpur dan tempat ke-3 Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Tun Razak. 

 

Majlis Penutup dan penyampaian sijil telah disempurnakan oleh Cik Azura Abidin, Pengarah Pusat Belia Antarabangsa (IYC).

 

 

Disediakan oleh: Pn. Ismazira bt. Ismail

 

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

Makluman  

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN 2022
Seluruh warga IYC mengucapkan selamat menyambut Tahun Baharu 2022 kepada seluruh rakyat Malaysia.

 

 

 

Pelawaan adalah dibuka kepada Katerer Muslim / Pengusaha Makanan Muslim yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia 
dalam bidang/ taraf berkenaan bagi mengendalikan katering di Yayasan Pusat Belia Antarabangsa, Kuala Lumpur.

Untuk maklumat lanjut, Sila klik disini

 

Kini semuanya lebih mudah untuk mengetahui tentang kemudahan dan promosi yang ditawarkan oleh IYC di era digital.
Pelanggan boleh berurusan secara terus dengan kami bagi urusan tempahan dan pertanyaan tentang
pakej- pakej istimewa melalui aplikasi 'Online Chat' (Whatsapp dan Telegram).

Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform
'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

Go to top