Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

 

UTC Kedah  Pusat Belia Antarabangsa (IYC) dengan kerjasama Kementerian Belia dan Sukan serta Pusat Transformasi Bandar (UTC) telah menganjurkan program IYC – UTC Explorace di Y-Centre UTC kedah pada 14 Februari 2015. Seramai 18 pasukan yang terdiri daripada remaja dan belia setempat telah menyertai program ini yang bermula dengan acara Zumba oleh jurulatih kecergasan dari Kedah pada jam 9.00 pagi.

Tujuan program explorace ini diadakan adalah bagi mempromosi UTC, IYC dan KBS kepada golongan remaja dan belia setempat. Ini kerana masih ada dikalangan remaja dan belia yang tidak tahu akan perkhidmatan dan fungsi sebenar UTC ini di setiap negeri. Sebanyak 18 agensi telah terlibat didalam explorace ini iaitu Kementerian Pembangunan Wanita, Jabatan Pendaftaran Negara, Jabatan Kastam dan jabatan serta agensi berkaitan lain.

Maklumbalas yang diterima daripada para peserta adalah baik dan mengharapkan agar program seperti ini dapat diteruskan pada masa akan datang. Majlis penutup dan penyampaian hadiah serta sijil telah disempurnakan oleh En. Huzairi Ahmad Huzairi bin Rawee, Ketua Penolong Setiausaha Kanan (DS)1 dengan diiringi oleh Pengarah Pusat Belia Antarabangsa (IYC), Cik Azura Abidin dan Timbalan Pengarah JBSN Kedah, Tn. Hj. Othman B. Kadir. Program diakhiri dengan sesi foto berkumpulan dan jamuan ringan.

 

Disediakan oleh : Mohd Fauzi B. Khalip

E - mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

MAKLUMAN TERKINI

 

 

Makluman  

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN 2022
Seluruh warga IYC mengucapkan selamat menyambut Tahun Baharu 2022 kepada seluruh rakyat Malaysia.

 

 

 

Pelawaan adalah dibuka kepada Katerer Muslim / Pengusaha Makanan Muslim yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia 
dalam bidang/ taraf berkenaan bagi mengendalikan katering di Yayasan Pusat Belia Antarabangsa, Kuala Lumpur.

Untuk maklumat lanjut, Sila klik disini

 

Kini semuanya lebih mudah untuk mengetahui tentang kemudahan dan promosi yang ditawarkan oleh IYC di era digital.
Pelanggan boleh berurusan secara terus dengan kami bagi urusan tempahan dan pertanyaan tentang
pakej- pakej istimewa melalui aplikasi 'Online Chat' (Whatsapp dan Telegram).

Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform
'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

Go to top