Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

Tapah, 16 Julai 2018 – Pusat Belia Antarabangsa (IYC) dengan kerjasama Majlis Belia Orang Asli Malaysia (MBOAM) telah menganjurkan program interaksi pelajar antarabangsa sempena Program International Exchange Student Universiti Kebangsaan Malaysia di Ampang Who, Tapah, Perak. Program Interaksi ini merupakan kesinambungan usaha pelaksanaan Program SDG’s Among Orang Asli, Young Woman and Youth in Rural Area (Sabah & Sarawak) dan telah diadakan pada 13 – 15 Julai 2018. IYC selaku penyelaras, telah dijemput oleh pihak MBOAM dengan bertujuan untuk melakukan pemantauan terhadap pelaksanaan segmen pemerkasaan bagi eko pelancongan di Ampang Woh. Selain itu, program ini diadakan adalah bagi mendapatkan cadangan penambahbaikan terhadap siri program sebelum ini yang telah disertai oleh peserta-peserta program ini, selain menentukan halatuju seterusnya Program SDG’s Among Orang Asli, Young Woman and Youth in Rural Area (Sabah & Sarawak) ini.

Antara aktiviti yang telah dijalankan adalah sesi pengenalan peserta program atau ice-breaking session, pengenalan kepada adat masyarakat semai, sesi taklimat program kepada komuniti orang asli, sesi perkongsian, sesi pengenalan kepada berburu, memancing dan jejak sejarah.

Program ini merupakan program yang melibatkan penyertaan daripada mahasiswa UKM yang terdiri daripada mahasiswa tempatan dan juga antarabangsa iaitu daripada Hong Kong, Australia dan juga Mexico. Objektif utama program ini diadakan adalah untuk membentuk sifat murni selain memupuk kesedaran matlamat SDG dalam kalangan generasi muda ini yang mana ianya merupakan salah satu misi yang ingin dicapai oleh IYC disamping mengukuhkan jaringan kerjasama dengan negara atau persatuan yang disertai oleh para peserta.

 

Disediakan oleh : Jadzreill B. Jaafar

E-mel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Disemak oleh : Marzuki B. Hashim

E-mel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

Makluman  

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN 2022
Seluruh warga IYC mengucapkan selamat menyambut Tahun Baharu 2022 kepada seluruh rakyat Malaysia.

 

 

 

 
 
Pelawaan adalah dibuka kepada semua Kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut:

Untuk maklumat lanjut, Sila klik disini

 

Kini semuanya lebih mudah untuk mengetahui tentang kemudahan dan promosi yang ditawarkan oleh IYC di era digital.
Pelanggan boleh berurusan secara terus dengan kami bagi urusan tempahan dan pertanyaan tentang
pakej- pakej istimewa melalui aplikasi 'Online Chat' (Whatsapp dan Telegram).

Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform
'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

Go to top