Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

Tapah, 16 Julai 2018 – Pusat Belia Antarabangsa (IYC) dengan kerjasama Majlis Belia Orang Asli Malaysia (MBOAM) telah menganjurkan program interaksi pelajar antarabangsa sempena Program International Exchange Student Universiti Kebangsaan Malaysia di Ampang Who, Tapah, Perak. Program Interaksi ini merupakan kesinambungan usaha pelaksanaan Program SDG’s Among Orang Asli, Young Woman and Youth in Rural Area (Sabah & Sarawak) dan telah diadakan pada 13 – 15 Julai 2018. IYC selaku penyelaras, telah dijemput oleh pihak MBOAM dengan bertujuan untuk melakukan pemantauan terhadap pelaksanaan segmen pemerkasaan bagi eko pelancongan di Ampang Woh. Selain itu, program ini diadakan adalah bagi mendapatkan cadangan penambahbaikan terhadap siri program sebelum ini yang telah disertai oleh peserta-peserta program ini, selain menentukan halatuju seterusnya Program SDG’s Among Orang Asli, Young Woman and Youth in Rural Area (Sabah & Sarawak) ini.

Antara aktiviti yang telah dijalankan adalah sesi pengenalan peserta program atau ice-breaking session, pengenalan kepada adat masyarakat semai, sesi taklimat program kepada komuniti orang asli, sesi perkongsian, sesi pengenalan kepada berburu, memancing dan jejak sejarah.

Program ini merupakan program yang melibatkan penyertaan daripada mahasiswa UKM yang terdiri daripada mahasiswa tempatan dan juga antarabangsa iaitu daripada Hong Kong, Australia dan juga Mexico. Objektif utama program ini diadakan adalah untuk membentuk sifat murni selain memupuk kesedaran matlamat SDG dalam kalangan generasi muda ini yang mana ianya merupakan salah satu misi yang ingin dicapai oleh IYC disamping mengukuhkan jaringan kerjasama dengan negara atau persatuan yang disertai oleh para peserta.

 

Disediakan oleh : Jadzreill B. Jaafar

E-mel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Disemak oleh : Marzuki B. Hashim

E-mel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top