Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

Kuala Lumpur, 27 Januari 2020 - IYC dan Majlis Belia Asia (AYC) dengan kerjasama KBS telah menganjurkan program "Asia Speaks - Japan Chapter" bertemakan "Urban Resilience" pd 24 Januari 2020 di Universiti Kitakyushu, Fukuoka, Jepun.

Pengisian forum Asia Speaks memberi fokus kepada perbincangan isu-isu penting berkaitan kelestarian di peringkat sejagat khususnya di Benua Asia. Perbincangan di Fukuoka menjurus kepada teras Matlamat Pembangunan Mapan (SDG) ke-11 iaitu Perbandaran dan Komuniti.

Antara pembentang dalam Forum Asia Speaks yang mewakili belia Malaysia ialah Encik Shahriman Shahrul Zaman, Alumni MyCorps dan Cik Miki Fujita wakil belia Jepun yang merupakan pelajar tahun 4 dari Universiti Kitakyushu serta moderator forum pula ialah Cik Nur Anis Mastura Azri Iskandar yang merupakan Alumni MyCorps juga Ahli Felo Perdana.

YBhg. Prof. Dr. Kaori Shinozaki dari "Faculty of Foreign Studies University Kitakyushu" telah berkongsi tentang aktiviti dan program yang telah dijalankan oleh pihak universiti semasa malapetaka gempa bumi berlaku.

YBrs Dr. Waitchalla RRV Suppiah, Ketua Setiausaha Kementerian Belia dan Sukan Malaysia (KBS) merangkap Pengerusi Lembaga Amanah Yayasan Pusat Belia Antarabangsa telah menyampaikan ucaptama manakala Presiden Universiti Kitakyushu, YBhg.Prof.Dr. Takashi Matsuo telah menyampaikan ucapan dalam majlis penutup.

Ucapan perasmian penutup telah disempurnakan oleh YBrs. Dr. Hj. Mohamed Maliki Mohamed Rapie, Pengarah IYC, selaku Setiausaha Agung AYC bagi mewakili Encik Mohamed Zahid, Naib Presiden AYC.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

Makluman  

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN 2022
Seluruh warga IYC mengucapkan selamat menyambut Tahun Baharu 2022 kepada seluruh rakyat Malaysia.

 

 

 

 
 
Pelawaan adalah dibuka kepada semua Kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut:

Untuk maklumat lanjut, Sila klik disini

 

Kini semuanya lebih mudah untuk mengetahui tentang kemudahan dan promosi yang ditawarkan oleh IYC di era digital.
Pelanggan boleh berurusan secara terus dengan kami bagi urusan tempahan dan pertanyaan tentang
pakej- pakej istimewa melalui aplikasi 'Online Chat' (Whatsapp dan Telegram).

Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform
'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

Go to top