Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

Kuala Lumpur, 27 Januari 2020 - IYC dan Majlis Belia Asia (AYC) dengan kerjasama KBS telah menganjurkan program "Asia Speaks - Japan Chapter" bertemakan "Urban Resilience" pd 24 Januari 2020 di Universiti Kitakyushu, Fukuoka, Jepun.

Pengisian forum Asia Speaks memberi fokus kepada perbincangan isu-isu penting berkaitan kelestarian di peringkat sejagat khususnya di Benua Asia. Perbincangan di Fukuoka menjurus kepada teras Matlamat Pembangunan Mapan (SDG) ke-11 iaitu Perbandaran dan Komuniti.

Antara pembentang dalam Forum Asia Speaks yang mewakili belia Malaysia ialah Encik Shahriman Shahrul Zaman, Alumni MyCorps dan Cik Miki Fujita wakil belia Jepun yang merupakan pelajar tahun 4 dari Universiti Kitakyushu serta moderator forum pula ialah Cik Nur Anis Mastura Azri Iskandar yang merupakan Alumni MyCorps juga Ahli Felo Perdana.

YBhg. Prof. Dr. Kaori Shinozaki dari "Faculty of Foreign Studies University Kitakyushu" telah berkongsi tentang aktiviti dan program yang telah dijalankan oleh pihak universiti semasa malapetaka gempa bumi berlaku.

YBrs Dr. Waitchalla RRV Suppiah, Ketua Setiausaha Kementerian Belia dan Sukan Malaysia (KBS) merangkap Pengerusi Lembaga Amanah Yayasan Pusat Belia Antarabangsa telah menyampaikan ucaptama manakala Presiden Universiti Kitakyushu, YBhg.Prof.Dr. Takashi Matsuo telah menyampaikan ucapan dalam majlis penutup.

Ucapan perasmian penutup telah disempurnakan oleh YBrs. Dr. Hj. Mohamed Maliki Mohamed Rapie, Pengarah IYC, selaku Setiausaha Agung AYC bagi mewakili Encik Mohamed Zahid, Naib Presiden AYC.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top