Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay
 
 
KUALA LUMPUR, 21 SEPTEMBER 2016 - Program Bual Bicara : Peranan Keamanan Terhadap Kestabilan Ekonomi dan Politik bersempena Ulang Tahun Universiti Malaya yang ke 111 dan sambutan International Day of Peace telah dirasmikan oleh YBhg. Dato' Lokman Hakim Ali, Ketua Setiausaha Kementerian Belia dan Sukan (KBS).

Majlis turut dihadiri oleh Timbalan Naib Cancelor Universiti Malaya, Prof. Dr. Noor Saadah Binti Abd Rahman, YBrs. Dr. Hjh. Wasitah Hj Mohd Yusof, Ketua Pegawai Eksekutif Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES), Prof. Datin Dr. Raihanah Abdullah, Dekan/Pengarah Program Kluster Penyelidikan Humanities, UM dan Pengarah Negara, Islamic Relief Malaysia, Ir. Tn. Hj. Zairulshahfuddin Zainal Abidin.

Di dalam majlis tersebut,YBhg Dato’ KSU turut melancarkan buku-buku penerbitan di bawah Kluster Penyelidikan Humanities Universiti Malaya (UM). Pada majlis yang sama turut dimeterai perjanjian persefahaman antara UM dan IYRES yang ditandatangani oleh KPE IYRES bersama Timbalan Naib Cancelor UM dan majlis tersebut telah disaksikan oleh YBhg. Dato' Lokman Hakim Ali, KSU KBS.

Sebagai acara simbolik Sambutan International Day of Peace yang disambut pada tarikh yang sama diseluruh dunia, Dif-dif kehormat Jemputan turut melepaskan burung merpati sebagai simbol keamanan di perkarangan Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya.

Selain daripada itu terdapat 11 aktiviti akan dilaksanakan di Akademi Pengajian Islam, UM di sepanjang sambutan pada hari ini dengan kerjasama pelbagai agensi termasuk badan-badan bukan kerajaan. Aktiviti tersebut adalah berkaitan dan bertemakan Keamanan.

Disediakan Oleh: Nursyafatin binti Ahmad
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Disunting Oleh: Wan Nor Iza binti Mohd Nor
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top