Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay
 
KUALA LUMPUR, 26 SEPTEMBER 2016 – YBrs. Dr. Hjh. Wasitah Hj. Mohd Yusof, Ketua Pegawai Eksekutif IYRES pada hari ini telah membentangkan hasil kajian berkaitan Pembangunan Belia di Malaysia dan juga Kajian Impak Program Anugerah Remaja Perdana (ARP) melalui penyelidikan IYRES bertempat di Pusat Belia Antarabangsa (IYC), Bandar Tun Razak, Kuala Lumpur bersempena dengan program Gold Award International Network (GAIN).
Tujuan pembentangan adalah untuk memberikan pendedahan kepada peserta impak pelaksanaan program ARPRM di Malaysia untuk dijadikan bahan rujukan kepada peserta sebagai panduan dalam melaksanakan program seumpama ini di negara masing-masing. GAIN merupakan sebuah organisasi yang menggabungkan alumni Penerima Emas dari seluruh dunia bagi program The Duke of Edinburgh International Award yang berpangkalan di London.

Ia merupakan program yang bertujuan untuk mengumpulkan Alumni Penerima Emas tersebut daripada pelbagai negara Komanwel termasuk Malaysia. Program kali ini bertemakan “Youth Empowerment For A Better World” yang bertujuan membincangkan pelan tindakan bagi memastikan semua Penerima Emas agar terus menyumbang kepada negara dan dunia selaras dengan matlamat utama pelaksanaan program The Duke of Edinburgh International Award.

GAIN 2016 telah dihadiri seramai 40 orang yang terdiri daripada ahli-ahli Award Holders Association dan para sukarela daripada negara Malaysia, Korea, Ghana, Kenya, Mauritius dan Rodrigues.


 
Disediakan Oleh: Siti Shazwani binti Md Yusoof This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Disunting Oleh: Wan Nor Iza Mohd Nor This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

Makluman  

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN 2022
Seluruh warga IYC mengucapkan selamat menyambut Tahun Baharu 2022 kepada seluruh rakyat Malaysia.

 

 

 

 
 
Pelawaan adalah dibuka kepada semua Kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut:

Untuk maklumat lanjut, Sila klik disini

 

Kini semuanya lebih mudah untuk mengetahui tentang kemudahan dan promosi yang ditawarkan oleh IYC di era digital.
Pelanggan boleh berurusan secara terus dengan kami bagi urusan tempahan dan pertanyaan tentang
pakej- pakej istimewa melalui aplikasi 'Online Chat' (Whatsapp dan Telegram).

Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform
'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

Go to top