Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay
 
 
PUTRAJAYA, 6 SEPTEMBER 2016 – Ketua Setiausaha Kementerian Belia dan Sukan (KBS), YBhg. Dato’ Lokman Hakim Ali mewakili YB Menteri Belia dan Sukan menyempurnakan pelancaran pertandingan Rembau Challenge 2016 di Galeri KBS.
 
Rembau Challenge 2016 merupakan penganjuran edisi ketiga dan dilaksanakan selama dua hari pada 22 dan 23 Oktober nanti. Penganjuran pada kali ini masih mengekalkan laluan yang sama iaitu bermula dari Dataran Rembau melalui Gunung Dato’, Bukit Miku dan lokasi-lokasi mencabar yang lain dan akan berakhir di Dataran Rembau.

Pertandingan ini menjadi semakin getir dan mencabar kemampuan serta ketahanan para peserta apabila jarak perlumbaan telah dinaikkan kepada 135 kilometer, berbanding 90 kilometer pada tahun-tahun sebelumnya.

Antara cabaran yang perlu dilalui oleh para peserta adalah kayaking(Elit Berpasukan sahaja), mountain biking, trail running, river running/tubing, team biathlon, obstacle challenge dan mystery test. Para peserta wajib melalui kesemua halangan tersebut bagi menamatkan perlumbaan.

Pertandingan ini mendapat sambutan yang menggalakkan dengan jumlah penyertaan seramai 740 orang dari dalam dan luar negara. Antara peserta antarabangsa yang telah mendaftarkan diri adalah dari Sweden, Jepun, Hong Kong, Thailand, Taiwan dan Australia.

Penganjuran pertandingan ini juga bertujuan untuk mengangkat nama Malaysia, khususnya Rembau, sebagai salah satu lokasi pilihan utama sukan lasak bertaraf antarabangsa di samping meningkatkan ekonomi setempat melalui sektor pelancongan.

Oleh : Azlin Emiza Jamri (Unit Komunikasi Korporat KBS)
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Disunting : Adeli Hussin@Drus(Unit Komunikasi Korporat KBS)
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top