Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

Kuala Lumpur, 9 Oktober 2017 – Pengurusan Pusat Belia Antarabangsa (IYC) dengan kerjasama Jawatankuasa Kecemasan dan Kebakaran IYC telah menganjurkan Kursus Asas Pertolongan Cemas di Bilik Bunga Raya dari jam 8.30 pagi hingga 5.00 petang.

Tujuan kursus ini diadakan adalah bagi memberi pendedahan dan pengetahuan tentang cara-cara asas pertolongan cemas yang merupakan aspek penting dalam pelaksanaan Jawatankuasa Kebakaran dan Kecemasan di kalangan kakitangan IYC. Para peserta juga diajar tentang kaedah yang betul dalam memberikan rawatan awal, Pelan Persediaan Kecemasan, Resusitasi Cardiopulmonary (CPR) serta sesi praktikal yang dibantu oleh pakar Paramedik dan Jururawat bertauliah.

Ceramah kursus ini telah disampaikan oleh Pegawai Perubatan dan kakitangan dari Jabatan Perubatan Kecemasan, Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Bandar Tun Razak, Cheras, Kuala Lumpur. Ceramah kursus ini juga telah dibahagikan mengikut slot-slot tertentu yang disampaikan oleh En. Ahmad Jailani, En. Abdul Karim, Dr. Azlan Helmi, Dr. Farrael, Dr. Hidayah, Dr. Naimah serta dibantu oleh Dr. Nasrul, En. Siva dan Pn. Aqilah.

Majlis penutup serta penyampaian cenderamata kepada penceramah disempurnakan oleh Tn Hj. Mohamed Maliki bin Mohamed Rapiee, Pengarah Pusat Belia Antarabangsa (IYC).  Menurut beliau, kursus ini sangat baik dan diharapkan dapat memberikan pengetahuan asas dalam memberikan pertolongan cemas kepada kakitangan dan pelanggan-pelanggan IYC khususnya dan diharapkan ianya dapat membantu memberikan pertolongan awal sekiranya berlaku kecemasan di tempat kerja atau di mana sahaja kes kecemasan.

                                                                                         Ditulis oleh : Mohd Fauzi Khalip                                                                                           E-mel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

                                                                                    Disunting oleh : Hasnila Bt. Mohd Jani                                                                                         E-mel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top