PUTRAJAYA, 25 JULAI 2016 – Menteri Belia dan Sukan, Encik Khairy Jamaluddin hari ini mengumumkan penajaan Platinum daripada NAZA Corporation Holdings Sdn Bhd bagi temasya Kuala Lumpur 2017 (Sukan SEA ke-29 dan Sukan Para ASEAN ke-9) dalam sebuah majlis menandatangani di Galeri Kementerian Belia dan Sukan ( KBS).

“Sukacita saya umumkan di sini penajaan NAZA dalam bentuk penyediaan sejumlah sekurang-kurangnya 250 kenderaan yang terdiri dari kereta dan van berjenama Peugeot, akan menjadi kereta rasmi Kuala Lumpur 2017.”, ujar Encik Khairy Jamaluddin.

Tambah beliau, “ Ini pastinya akan memudahkan urusan pengangkutan petugas rasmi, para atlet, dif-dif kenamaan serta ramai lagi yang akan bergantung kepada pengangkutan dan sistem pengangkutan yang berjalan dengan lancar selain mempamerkan kereta berjenama Peugeot yang menunjukkan kualiti yang tinggi dan gaya yang hebat.”

Beliau juga menambah, di pihak MASOC(Sekretariat Kuala Lumpur 2017) akan berusaha keras untuk memastikan kualiti pengurusan pengangkutan yang semestinya sangat penting dan memerlukan penelitian yang rapi, dapat disampaikan dengan lebih baik lagi dari Sukan SEA sebelum ini.

Beliau kemudiannya menyaksikan Majlis Menandatangani MOU di antara NAZA Corporation Holding Sdn Bhd dan Kementerian Belia dan Sukan(KBS). KBS diwakili Ketua Setiausaha KBS, Dato' Lokman Hakim Ali manakala Pengerusi Eksekutif dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan NAZA Corporation Holding Sdn Bhd, SM Nasarudin Tan Sri Datuk Seri Utama SM Nasimuddin mewakili NAZA Corporation Holding Sdn Bhd.

Hadir sama,Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Datuk M. Saravanan, Timbalan Ketua Setiausaha(Strategik) KBS, Dato' Harun Che Su dan Ketua Pegawai Eksekutif MASOC, Dato' Seri Zolkples Embong.

Oleh : Azlin Emiza Jamri (Unit Komunikasi Korporat KBS)
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Disunting : Razali Haji Mohamed yassin ( Unit Komunikasi Koporat KBS ) 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
FaLang translation system by Faboba