Kuala Lumpur, 14 Disember 2020 - Mesyuarat Penyelarasan Jawatankuasa Induk Program Komuniti Gotong Royong Bekalan Air Bersih di Telang Usan, Miri Sarawak, secara bersiri pada 7hb Disember 2020 dan 14hb Disember 2020.

Mesyuarat adalah berkaitan dengan penyelarasan peringkat induk pelaksanaan Porgram Bekalan Air Bersih di Kg. Long Latei dan Kg. Long Sayan di Sarawak bagi pembabitan agensi di bawah Kementerian Belia Dan Sukan serta sukarelawan dari Alumni MyCorps, Alumni Peserta MFLS, sukarelawan MyHumanitarian dan juga pembabitan sukarelawan tempatan.

Sesi Perbincangan ini telah dihadiri oleh wakil dari JBSN iaitu En Sabran b. Abd Bahar, Timbalan Ketua Pengarah Bah Pembangunan Rakan Muda, turut hadir wakil Bah Rakan Muda, wakil I-Lead, wakil dari IYRES, wakil dari UKK KBS, wakil dari Bah Pembangunan Kemahiran Belia serta pihak MyHumanitarian yang merupakan Rakan Strategik IYC bagi pelaksanaan program ini. Program ini juga mendapat sokongan penuh oleh Kerajaan Negeri Sarawak.

Program ini merupakan kesinambungan kejayaan program yang sama di Kg Long Puak, Kg Umah Akeh dan SK ST. Pius yang telah berhasil menerima bekalan air bersih setelah sekian lama.

FaLang translation system by Faboba