Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay
 
Kuala Lumpur, 15 April 2022 - Sempena Sambutan Ulang Tahun IYC ke-34 pihak Pengurusan telah menganjurkan Majlis Tahlil, Doa Selamat dan Tazkirah Bulan Ramadan 1433H/2022M di Bilik Bunga Raya pada hari ini. Majlis bermula jam 10.00 pagi dengan penglibatan kakitangan dan penyewa IYC.
Bacaan tahlil, doa selamat dan tazkirah telah disampaikan oleh penceramah jemputan dari Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) iaitu Ustaz Muhammad Hatta Bin Abdul Rahman, Penolong Pengarah Kanan, Unit Kebajikan Islam, Cawangan Penyelarasan dan Kebajikan Islam, Bahagian Pengurusan Dakwah, JAWI.
Tazkirah dengan tajuk; “Islam Itu Sempurna : Saya mestilah Islam dari Segi Aqidah”. Pengisian penting ceramah yang disampaikan adalah berkisar tentang 3 rukun utama dalam Islam iaitu Rukun Iman, Rukun Islam dan Rukun Ihsan yang perlu menjadi pegangan dan amalan dalam kehidupan harian umat islam.
Islam juga amat menekankan supaya umatnya sentiasa menjaga akhlak dan menjadi contoh yang baik supaya ianya akan melahirkan umat Islam yang membangun secara seimbang rohani dan jasmani serta berjaya dunia akhirat.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top