Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

Kuala Lumpur, 10 November 2018 – Pengurusan IYC telah menerima satu kunjung hormat daripada 20 orang pelajar bersama En. Na Woohyeon, Pengetua dan dua (2) orang tenaga pengajar Pn. Seo Yeonju dan En. Cho Kugyoun dari Sekolah Menengah Daejon Geulkkot, Korea pada 9 November 2018 bertempat di Bilik Anggerik, IYC.

Tujuan utama lawatan ini adalah untuk memberi peluang dan pendedahan kepada pelajar-pelajar sekolah dari Korea ini untuk mengenali serta bertukar – tukar pengetahuan mengenai budaya di antara masyarakat Korea dan Malaysia.

Selain itu, ia juga adalah untuk memberi peluang kepada pelajar – pelajar ini melawat beberapa tempat – tempat menarik di negara ini selain daripada mempelajari bagaimana masyarakat di Malaysia mempraktikkan sosial budaya yang pelbagai kaum di negara ini.

En. Salehudin Bin Ghazali, Felo IYC telah memberikan penerangan ringkas tentang  IYC, iaitu berkaitan program pembangunan belia, fasiliti dan kemudahan yang ditawarkan dan disediakan di IYC. Sesi lawatan ini turut hadiri oleh beberapa orang pegawai dan kakitangan IYC.

Antara aktiviti yang diselitkan sepanjang lawatan ini adalah persembahan tarian zapin daripada pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Cochrane Perkasa, Cheras, Kuala Lumpur dan persembahan puisi serta syair daripada pelajar Sekolah Kebangsaan Taman Seroja, Cheras, Kuala Lumpur.

Pelajar-pelajar ini turut dibawa melawat ke Projek Pertanian Bandar di bumbung bangunan IYC yang telah diusahakan sendiri oleh kakitangan IYC. Diharapkan dengan sesi lawatan ini, ia dapat memberikan sedikit maklumat serta pengetahuan tentang IYC dan mengenai budaya di Malaysia.

 

Disediakan oleh: Dewi Yusmalaila binti Muhamad

Emel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.           

 

Disunting oleh   : Hasnila binti Mohd Jani

Emel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top