Kuala Lumpur, 10 September 2018 - Sebanyak 36 pasukan telah menyertai Kejohanan Bola Jaring Terbuka IYC 2018 Siri 2 yang telah berlangsung pada 8 hingga 9 September 2018, di Taman Rekreasi Pantai Eco Park, Pantai Dalam, Kuala Lumpur. 

Kejohanan ini adalah anjuran Pusat Belia Antarabangsa (IYC) dengan kerjasama Persatuan Bola Jaring Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (PBJWP). Tujuan utama kejohanan ini diadakan adalah untuk memperkasakan penglibatan belia dalam mencungkil bakat baru khususnya dalam sukan bola jaring serta memupuk semangat perpaduan dan integrasi kaum melalui sukan bola jaring.

Kejohanan ini telah dibahagikan kepada tiga kategori iaitu, Kategori Terbuka Wanita (Profesional), Kategori Terbuka Wanita (Amatur) dan Kategori Terbuka Wanita (Bawah 16 Tahun) dengan menawarkan hadiah wang tunai berserta medal dan sijil bagi tempat keempat hingga johan bagi setiap kategori.

Bagi Kategori Terbuka Wanita (Profesional), johan telah dimenangi oleh pasukan IYCKL, Naib Johan oleh pasukan DE Fighters, Tempat Ketiga Black Panters dan Tempat Keempat oleh pasukan Vampirez. Bagi Kategori Terbuka Wanita (Amatur) pula, Johan telah dimenangi oleh pasukan PPO, Naib Johan oleh WMIX MC, Tempat Ketiga oleh Volts dan Tempat keempat pula oleh Kampung Girls. Manakala, pemenang bagi Kategori Terbuka Wanita (Bawah 16 Tahun), johan telah dimenangi oleh pasukan Lionezz,  Naib Johan oleh MBPJ Avatar, Tempat Ketiga pula oleh MBPJ Fighters dan Tempat keempat oleh Hot Shots.

Majlis penutup serta penyampaian hadiah telah disempurnakan oleh YBhg. Dr. Mohamed Maliki B. Mohamed Rapiee, Pengarah Pusat Belia Antarabangsa (IYC) dan En. Marzuki B. Hashim, Eksekutif Kanan (Program).  

 

Disediakan oleh : Mohd Fauzi Khalip

E-mel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Disemak oleh : Marzuki B. Hashim

E-mel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FaLang translation system by Faboba