Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

 

 

KUALA LUMPUR – Karnival Kerjaya dan Keusahawanan anjuran bersama Persatuan Ibu Bapa dan Komuniti Bangsar & Pudu, Pejabat Pendidikan Wilayah Bangsar & Pudu, Kuala Lumpur, Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan (JPWP), Pusat Belia Antarabangsa (IYC) dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) telah berlansung pada 18 – 19 Mac 2015 bertempat di IYC.

Program ini dirangka bertujuan bagi mendedahkan kepada ibubapa dan komuniti tentang Anjakan Ke-9 dalam 3PM dalam masa yang sama pihak pengurusan acara dengan kerjasama PIBK sedaya upaya memberikan kesedaran penting penglibatan ibubapa dan komuniti dalam pendidikan pelajar.

Antara pengisian program adalah seperti peluang penajaan dan pembiayaan pelajaran, bengkel dalam bidang elektronik, percetakan 3D dan pameran pendidikan.

Manakala bagi kerjaya dan keusahawanan seperti pameran kerjaya dan kaunseling dari syarikat korporat, syarikat teknologi Maklumat dan beberapa syarikat lain. Sesi penerangan khas tentang kerjaya dan keusahawanan telah disampaikan oleh penceramah jemputan iaitu En. Zaidi Mohamad, Perunding Motivasi Keluarga.

 

Turut hadir ke karnival tersebut adalah Tn. Hj. Ismail Musa, Timbalan Pengarah Jabatan Pendidikan Wilayah Bangsar dan Pudu, Pn. Asiah Hussein, Ketua Sektor Pejabat Pendidikan Wilayah Persekutuan(Pengurusan Sekolah), En. Wan Zaidi, Pengarah Program Kerjaya dan Keusahawanan serta Cik Azura Abidin, Pengarah IYC.

 

Ditulis oleh : Pn Dewi Yusmalaila

E-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

Makluman  

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN 2022
Seluruh warga IYC mengucapkan selamat menyambut Tahun Baharu 2022 kepada seluruh rakyat Malaysia.

 

 

 

Pelawaan adalah dibuka kepada Katerer Muslim / Pengusaha Makanan Muslim yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia 
dalam bidang/ taraf berkenaan bagi mengendalikan katering di Yayasan Pusat Belia Antarabangsa, Kuala Lumpur.

Untuk maklumat lanjut, Sila klik disini

 

Kini semuanya lebih mudah untuk mengetahui tentang kemudahan dan promosi yang ditawarkan oleh IYC di era digital.
Pelanggan boleh berurusan secara terus dengan kami bagi urusan tempahan dan pertanyaan tentang
pakej- pakej istimewa melalui aplikasi 'Online Chat' (Whatsapp dan Telegram).

Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform
'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

Go to top