Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

 

 

KUALA LUMPUR – Karnival Kerjaya dan Keusahawanan anjuran bersama Persatuan Ibu Bapa dan Komuniti Bangsar & Pudu, Pejabat Pendidikan Wilayah Bangsar & Pudu, Kuala Lumpur, Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan (JPWP), Pusat Belia Antarabangsa (IYC) dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) telah berlansung pada 18 – 19 Mac 2015 bertempat di IYC.

Program ini dirangka bertujuan bagi mendedahkan kepada ibubapa dan komuniti tentang Anjakan Ke-9 dalam 3PM dalam masa yang sama pihak pengurusan acara dengan kerjasama PIBK sedaya upaya memberikan kesedaran penting penglibatan ibubapa dan komuniti dalam pendidikan pelajar.

Antara pengisian program adalah seperti peluang penajaan dan pembiayaan pelajaran, bengkel dalam bidang elektronik, percetakan 3D dan pameran pendidikan.

Manakala bagi kerjaya dan keusahawanan seperti pameran kerjaya dan kaunseling dari syarikat korporat, syarikat teknologi Maklumat dan beberapa syarikat lain. Sesi penerangan khas tentang kerjaya dan keusahawanan telah disampaikan oleh penceramah jemputan iaitu En. Zaidi Mohamad, Perunding Motivasi Keluarga.

 

Turut hadir ke karnival tersebut adalah Tn. Hj. Ismail Musa, Timbalan Pengarah Jabatan Pendidikan Wilayah Bangsar dan Pudu, Pn. Asiah Hussein, Ketua Sektor Pejabat Pendidikan Wilayah Persekutuan(Pengurusan Sekolah), En. Wan Zaidi, Pengarah Program Kerjaya dan Keusahawanan serta Cik Azura Abidin, Pengarah IYC.

 

Ditulis oleh : Pn Dewi Yusmalaila

E-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top