Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

Kuala Lumpur, 10 Disember 2017 - IYCKL Chess Challenger 2017 telah berlangsung di Dewan Kampo, Pusat Belia Antarabangsa (IYC),Cheras. Pertandingan ini dianjurkan oleh pihak IYC dengan kerjasama Kelab Catur Elite 18, Putrajaya (KCE18). Sebanyak tiga kategori utama yang dipertandingkan iaitu Kategori Terbuka, Bawah 18 Tahun dan Bawah 12 Tahun. Pertandingan ini bertujuan membentuk generasi pelajar yang memiliki keyakinan diri yang tinggi, berketerampilan, berdaya saing, kreatif serta inovatif dalam menyelesaikan masalah dan menghadapi pebagai cabaran kehidupan. Pertandingan ini menggabungkan peserta cilik dengan pemain-pemain catur berpengalaman dengan jumlah seramai 250 orang pemain.

Bagi Kategori Bawah 12 Tahun Lelaki, disandang oleh 20 orang peserta lelaki dan diikuti 20 orang peserta bagi perempuan. Bagi Kategori Terbaik Bawah 7 tahun dimenangi oleh 6 orang peserta. Seramai 17 orang peserta terbaik bagi Kategori Bawah 18 Tahun Perempuan dan 20 orang peserta terbaik lelaki, sementara bagi Kategori Terbuka pula seramai 15 orang peserta lelaki dan seorang peserta perempuan telah memenangi pertandingan ini.

Sebanyak 4 buah sekolah telah diumumkan sebagai penyertaan ramai iaitu SJKT Taman Melawati (Kuala Lumpur),  SJKT Port Dickson (Negeri Sembilan), SK Bukit Jalil (Kuala Lumpur), dan SK Sri Laksamana. 

Majlis perasmian penutup dan penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang telah disempurnakan oleh Pengarah IYC, Dr Mohamed Maliki Bin Mohamed Rapiee.

 

Disediakan oleh: Muhamed Harith Bin Mohd Hanafi (Pelajar Praktikal)

Disunting oleh : Marzuki Bin Hashim

E-mel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

MAKLUMAN TERKINI

 

 

Makluman  

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN 2022
Seluruh warga IYC mengucapkan selamat menyambut Tahun Baharu 2022 kepada seluruh rakyat Malaysia.

 

 

 

 
 
Pelawaan adalah dibuka kepada semua Kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut:

Untuk maklumat lanjut, Sila klik disini

 

Kini semuanya lebih mudah untuk mengetahui tentang kemudahan dan promosi yang ditawarkan oleh IYC di era digital.
Pelanggan boleh berurusan secara terus dengan kami bagi urusan tempahan dan pertanyaan tentang
pakej- pakej istimewa melalui aplikasi 'Online Chat' (Whatsapp dan Telegram).

Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform
'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

Go to top