Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

Kuala Lumpur, 10 Disember 2017 - IYCKL Chess Challenger 2017 telah berlangsung di Dewan Kampo, Pusat Belia Antarabangsa (IYC),Cheras. Pertandingan ini dianjurkan oleh pihak IYC dengan kerjasama Kelab Catur Elite 18, Putrajaya (KCE18). Sebanyak tiga kategori utama yang dipertandingkan iaitu Kategori Terbuka, Bawah 18 Tahun dan Bawah 12 Tahun. Pertandingan ini bertujuan membentuk generasi pelajar yang memiliki keyakinan diri yang tinggi, berketerampilan, berdaya saing, kreatif serta inovatif dalam menyelesaikan masalah dan menghadapi pebagai cabaran kehidupan. Pertandingan ini menggabungkan peserta cilik dengan pemain-pemain catur berpengalaman dengan jumlah seramai 250 orang pemain.

Bagi Kategori Bawah 12 Tahun Lelaki, disandang oleh 20 orang peserta lelaki dan diikuti 20 orang peserta bagi perempuan. Bagi Kategori Terbaik Bawah 7 tahun dimenangi oleh 6 orang peserta. Seramai 17 orang peserta terbaik bagi Kategori Bawah 18 Tahun Perempuan dan 20 orang peserta terbaik lelaki, sementara bagi Kategori Terbuka pula seramai 15 orang peserta lelaki dan seorang peserta perempuan telah memenangi pertandingan ini.

Sebanyak 4 buah sekolah telah diumumkan sebagai penyertaan ramai iaitu SJKT Taman Melawati (Kuala Lumpur),  SJKT Port Dickson (Negeri Sembilan), SK Bukit Jalil (Kuala Lumpur), dan SK Sri Laksamana. 

Majlis perasmian penutup dan penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang telah disempurnakan oleh Pengarah IYC, Dr Mohamed Maliki Bin Mohamed Rapiee.

 

Disediakan oleh: Muhamed Harith Bin Mohd Hanafi (Pelajar Praktikal)

Disunting oleh : Marzuki Bin Hashim

E-mel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top