Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

Kuala Lumpur, 6 Jun 2018 – Bulan Ramadan adalah bulan mulia yang amat dinanti-nantikan oleh setiap umat Islam. Selain menjalani ibadah puasa, dalam bulan ini juga umat Islam berlumba-lumba untuk memperbanyakkan ibadah selain dari melakukan solat terawih, bersedekah dan mempertingkatkan ibadah sunat lain selain dari menghadiri majlis-majlis ilmu dan tazkirah keagamaan.

Mengambil peluang dan kesempatan di bulan Ramadan yang mulia ini, Pengurusan Pusat Belia Antarabangsa (IYC) dengan kerjasama Kelab Kebajikan dan Rekreaksi PBA (KKRPBA) telah mengadakan dua (2) sesi tazkirah untuk semua kakitangan IYC. Sei pertama ialah pada 24 Mei (Khamis) bertempat di Bilik Cempaka IYC.  Tazkirah ini telah dikendalikan oleh Penceramah dari Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) iaitu YBhg.Ustaz Mohammad Husni bin Ali@Buraidah dengan tajuk Bulan Ramadhan Bonus Berganda. Sesi kedua telah diadakan pada 5 Jun 2018 (Selasa) yang telah disampaikan oleh YBhg. Ustaz Rasyid bin Ismail daripada Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (YADIM) dengan tajuk Menghayati Kemanisan Ramadhan.

Di antara intipati tazkirah adalah menerangkan kemanisan penghayatan bulan Ramadhan dan amalan ibadah di bulan puasa merupakan satu bonus yang memberi pelbagai ganjaran pahala yang berlipat ganda di samping melakukan ibadah bagi mendapatkan keampunan daripada Allah s.w.t. Seramai 25 orang kakitangan IYC serta pelajar-pelajar praktikal telah hadir ke sesi ini.

Semoga Ramadan kali ini membawa keberkatan dan seribu rahmat kepada semua umat Islam. 

 

Disediakan oleh: Dewi Yusmalaila binti Muhamad

E-mel: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Disunting oleh: Hasnila binti Mohd Jani

E-mel: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top