Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

JOHOR BAHRU, 30 MEI 2015 - Program Fit Malaysia akan diperluaskan lagi ke daerah lain setiap negeri mulai tahun 2016 supaya ia dapat disertai oleh semua lapisan masyarakat.  

Menteri Belia dan Sukan Malaysia, YB Encik Khairy Jamaluddin berkata, kementeriaannya mendapat permintaan daripada rakyat Malaysia agar program ini diperluaskan lagi ke bandar kecil.  

Beliau berkata, usaha memperluaskan program Fit Malaysia penting dalam menjadikan Malaysia ke arah sebuah negara bersukan dengan penglibatan semua lapisan masyarakat secara menyeluruh.  

Tambahnya, KBS dalam usaha untuk memberi tumpuan kepada aktiviti bersukan untuk melahirkan masyarakat sihat dan cergas. Lebih 11,000 rakyat Johor membanjiri program Fit Malaysia Johor yang diadakan seawal jam 7.30 pagi dengan dimulakan dengan kayuhan berbasikal sejauh 10 dan 30 kilometer dan disusuli dengan acara larian sejauh lima kilometer serta aktiviti kecergasan seperti zumba dan  Fit Malaysia Hotspot.  

Pada program tersebut, YB Encik Khairy Jamaluddin menyertai acara larian sejauh lima kilometer dan berjaya menamatkan larian dengan mengambil masa 29 minit. Program tersebut turut dihadiri oleh Ketua Setiausaha KBS, Datuk Jamil Salleh, Timbalan Ketua Setiausaha (A&P), Encik Lokman Hakim Ali, Ketua Pengarah Jabatan Belia dan Sukan Negara, Datuk Hajah Hatipah Ibrahim serta Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan, Kebudayaan Dan Warisan Negeri Johor, YB Dato’ Zulkurnain Bin Hj Kamisan.  

Oleh : Muhammad Shahrul Naim Bin Mohd Tokiman (Unit Komunikasi Korporat KBS)

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

Disunting :Adeli Hussin@Drus (Unit KomunikasiKorporat KBS)

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top