PUTRAJAYA, 14 MAC 2016 – Timbalan Ketua Setiausaha ( Pengurusan ) Kementerian Belia dan Sukan, Dato’ Lokman Hakim Ali secara rasminya dilantik sebagai Ketua Setiausaha Kementerian Belia dan Sukan mulai 15 Mac ini bagi mengantikan Dato’ Sri Jamil Salleh yang dinaikkan pangkat dan menjadi Ketua Setiausaha kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan ( KPDNKK) mulai tarikh yang sama.

Dato’ Lokman, 45, anak kelahiran Negeri Sembilan menjadi Ketua Setiausaha termuda yang dilantik setakat ini menduduki jawatan utama itu.Berkelulusan Ijazah Sarjana dalam bidang Ekonomi dari Universiti Claremont Graduate, California, Amerika Syarikat dan ijazah Sarjana Muda dari Universiti of Southern California dalam bidang Ekonomi.

Mempunyai pengalaman yang luas dalam ekonomi dan perdagangan pengurusan awam dan pengurusan pembangunan sosial. Mula dilantik sebagai Timbalan Ketua Setiausaha ( Antarabangsa dan Pengurusan ) di KBS pada 3 April 2015.

Mempunyai pengalaman berkhidmat sebagai Pegawai Tugas-tugas Khas kepada Timbalan Perdana Menteri, Naib Presiden Perhubungan Kerajaan di Malaysian Biotechnology Corporations Sdn. Bhd, Ketua Penolong Pengarah di Unit Teknologi Standard dan Alam Sekitar Perkhidmatan Perkilangan dan E-Dagang, Bahagian dasar Pelaburan dan Perkhidmatan Perkilangan di Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri.

Pengalamannya yang luas di Kementerian Perdagangan Antarabngsa dan Industri membolehkan beliau diangkat sebagai Setiausaha Sulit Kanan kepada Menteri di kementerian itu.

Warga Team KBS merakamkan sekalung tahniah buat Dato’ Lokman dan mendoakan agar beliau serta keluarga sentiasa dilindungi dan diberkati Allah disamping diberikan kekuatan dan semangat untuk memahat nama KBS di puncak kegemilangan. Sokongan serta kerjasama berpasukan dari Team KBS akan terus bersama beliau. Syabas dan tahniah.

Oleh : Razali Haji Mohamed Yassin (Unit Komunikasi Korporat KBS)
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
FaLang translation system by Faboba