Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay
PUTRAJAYA, 14 MAC 2016 – Timbalan Ketua Setiausaha ( Pengurusan ) Kementerian Belia dan Sukan, Dato’ Lokman Hakim Ali secara rasminya dilantik sebagai Ketua Setiausaha Kementerian Belia dan Sukan mulai 15 Mac ini bagi mengantikan Dato’ Sri Jamil Salleh yang dinaikkan pangkat dan menjadi Ketua Setiausaha kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan ( KPDNKK) mulai tarikh yang sama.

Dato’ Lokman, 45, anak kelahiran Negeri Sembilan menjadi Ketua Setiausaha termuda yang dilantik setakat ini menduduki jawatan utama itu.Berkelulusan Ijazah Sarjana dalam bidang Ekonomi dari Universiti Claremont Graduate, California, Amerika Syarikat dan ijazah Sarjana Muda dari Universiti of Southern California dalam bidang Ekonomi.

Mempunyai pengalaman yang luas dalam ekonomi dan perdagangan pengurusan awam dan pengurusan pembangunan sosial. Mula dilantik sebagai Timbalan Ketua Setiausaha ( Antarabangsa dan Pengurusan ) di KBS pada 3 April 2015.

Mempunyai pengalaman berkhidmat sebagai Pegawai Tugas-tugas Khas kepada Timbalan Perdana Menteri, Naib Presiden Perhubungan Kerajaan di Malaysian Biotechnology Corporations Sdn. Bhd, Ketua Penolong Pengarah di Unit Teknologi Standard dan Alam Sekitar Perkhidmatan Perkilangan dan E-Dagang, Bahagian dasar Pelaburan dan Perkhidmatan Perkilangan di Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri.

Pengalamannya yang luas di Kementerian Perdagangan Antarabngsa dan Industri membolehkan beliau diangkat sebagai Setiausaha Sulit Kanan kepada Menteri di kementerian itu.

Warga Team KBS merakamkan sekalung tahniah buat Dato’ Lokman dan mendoakan agar beliau serta keluarga sentiasa dilindungi dan diberkati Allah disamping diberikan kekuatan dan semangat untuk memahat nama KBS di puncak kegemilangan. Sokongan serta kerjasama berpasukan dari Team KBS akan terus bersama beliau. Syabas dan tahniah.

Oleh : Razali Haji Mohamed Yassin (Unit Komunikasi Korporat KBS)
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

Makluman  

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN 2022
Seluruh warga IYC mengucapkan selamat menyambut Tahun Baharu 2022 kepada seluruh rakyat Malaysia.

 

 

 

Pelawaan adalah dibuka kepada Katerer Muslim / Pengusaha Makanan Muslim yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia 
dalam bidang/ taraf berkenaan bagi mengendalikan katering di Yayasan Pusat Belia Antarabangsa, Kuala Lumpur.

Untuk maklumat lanjut, Sila klik disini

 

Kini semuanya lebih mudah untuk mengetahui tentang kemudahan dan promosi yang ditawarkan oleh IYC di era digital.
Pelanggan boleh berurusan secara terus dengan kami bagi urusan tempahan dan pertanyaan tentang
pakej- pakej istimewa melalui aplikasi 'Online Chat' (Whatsapp dan Telegram).

Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform
'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

Go to top