Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay
PUTRAJAYA, 15 MEI 2015 – Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Sri Mohd.Najib Abd. Razak hari ini melancarkan Dasar Belia Malaysia (DBM) baharu yang lebih komprehensif untuk pembangunan belia bagi mencapai status negara maju dan berpendapatan tinggi.

" Dasar (baharu) ini antaranya untuk memaksimumkan potensi setiap belia. Setiap daripada kita berpotensi tetapi hanya 23 peratus pekerja yang mahir.” DBM yang akan dilaksanakan mulai 2018 bagi menggantikan Dasar Pembangunan Belia Negara 1997 itu juga menetapkan had umur belia dari 15 hingga 30 tahun berbanding 15  hingga 40 tahun sebelum ini.

Dato’ Seri Mohd.Najib menggesa golongan belia agar jangan mudah berpuas hati dengan pencapaian sederhana serta mencabar diri untuk mencapai kejayaan yang lebih tinggi.

" Itu konsep yang saya hendak letakkan dalam minda setiap belia. Lihat kepada usaha, kalau belia membuat sedikit pelaburan untuk meningkatkan potensi, ia dapat direalisasikan. Berusahalah bersungguh-sungguh," katanya pada Majlis Penyampaian Anugerah Perdana Belia Negara di Hotel Everly disini petang tadi.

Beliau turut menyampaikan Anugerah Perdana Belia Negara di bawah empat kategori iaitu Perdana Pertubuhan Belia, Perdana Belia Negara (Lelaki), Perdana Belia Negara (Wanita) dan Anugerah Emas Remaja Perdana sempena Sambutan Hari Belia Negara tahun ini.

 

Oleh: Nor Asiah Binti Zulkifli (Unit Komunikasi Korporat KBS)
Disunting: Razali Haji Mohamed Yassin (Unit Komunikasi Korporat KBS)
 

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top