Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

 

KUALA LUMPUR – Pusat Belia Antarabangsa (IYC) telah menganjurkan program IYC-UTC Think Without the Box - Innovation Coaching Workshop V2.0” pada 29 Mac 2015 (Ahad) dari jam 8.30 pagi hingga 5.30 petang bertempat di bilik Bunga Raya IYC.

Bengkel ini dikendalikan oleh Encik Robest Yong iaitu pemenang Anugerah “Multiple International Award” dan telah menghasilkan beberapa ciptaan inovatif yang kini telah berada di pasaran dalam dan luar Negara.

Seramai 35 orang peserta dari kalangan pelajar UCSI, SMK Saujana Putra, SMK Sri Petaling dan sekolah sekitar Cheras telah menyertai bengkel ini dan penyertaan adalah percuma. Bengkel ini juga adalah bertujuan untuk mencungkil bakat kreativiti dan inovasi di kalangan remaja dan belia dalam menghasilkan produk-produk inovatif yang lebih matang dan relevan melalui pendekatan dan teknik  “Thinking Without The Box.”

Pada sesi petang terdapat slot bersama Markerzone yang memperkenalkan inovasi mesin cetak 3D kepada para peserta. Satu pertandingan di kalangan peserta-peserta telah dijalankan dalam bengkel ini yang memperlihatkan peserta membentangkan hasil cetusan idea inovasi mereka dan juaranya adalah kumpulan “Every Drop Count”. Manakala tempat kedua di menangangi oleh kumpulan “Puzzles” dan tempat ketiga dimenangangi oleh kumpulan “The creative one”

Majlis Penutup dan penyampaian sijil telah disempurnakan oleh Cik Azura Abidin Pengarah Pusat Belia Antarabangsa (IYC).

Disediakan oleh : Pn. Ismazira bt. Ismail

Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top