21 september 2019, Cheras- Telah berlangsung dengan jayanya Bengkel Tadbir Urus Peringkat Negeri 2019 (Selangor) bertempat di Pusat Belia Antarabangsa (IYC) dengan kehadiran seramai 100 orang ahli pertubuhan belia dari seluruh Selangor.

Pegawai Belia dan Sukan Daerah turut hadir ke bengkel ini bagi memantapkan lagi pengetahuan berkaitan tadbir urus NGO dan membina hubungan baik bersama Persatuan Belia khususnya.

Bengkel ini membentangkan maklumat berkaitan Pindaan Perlembagaan, MYKD dan juga Tatacara / Tindakan yang perlu diambil oleh NGO selepas penubuhan Pertubuhan Belia. Taklimat telah disampaikan oleh En Badrul Hisham bin Kamarudin dari HQ ROY dan juga Cik Nuraida Idris dari ROY Zon Tengah.

Majlis penyampaian Penarafan bintang juga turut diadakan di akhir bengkel bagi mengiktiraf pertubuhan yang telah berjaya memperolehi 3,4 dan 5 bintang. Encik Muazamir Jili, Timbalan Pengarah Belia mewakili Pengarah JBSN Selangor bersama Puan Norazleen Yusof, PPK Cawangan Pendaftaran telah menyampaikan sijil berkenaan.

Semoga dengan terlaksananya program sebegini akan dapat membantu meningkatkan tadbir urus pertubuhan yang baik dan secara tidak langsung akan meningkatkan penghantaran MYKD terutamanya bagi Selangor.

FaLang translation system by Faboba