Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay
SUNGAI SIPUT, 21 MAC 2016 - Seramai 24 belia menyertai Program Kapal Layar DiRaja (KLD) Tunas Samudera Voyage 344 yang bermula 19 hingga 31 Mac ini dari Lumut-Langkawi-Lumut sedia untuk menyahut cabaran mengharungi samudera.

Para peserta yang terdiri daripada 18 lelaki dan enam perempuan itu menjalani orientasi terlebih dahulu selama tiga hari bagi persediaan sebelum belayar. Pelbagai modul latihan disediakan untuk menguatkan ketahanan mental dan fizikal peserta. Antara latihan yang dilaksanakan ialah Simulasi Latihan Pemeriksaan Kabin, Latihan Pengairan, Latihan Survival Course, River Crossing dan Latihan Pandu Arah.

Kesemua latihan ini untuk melatih peserta menjadi seorang yang boleh berfikir dalam keadaan terdesak dan melatih peserta berkerjasama serta membantu antara satu sama lain tidak kira apa jenis situasi. Program ini dirasmikan Timbalan Pengarah Jabatan Belia dan Sukan Negeri Perak, Ahmad Yusuf Che Ros yang hadir bagi menyaksikan program orinetasi itu pada hari pertama. 
Oleh : 
Azlin Emiza Binti Jamri(Unit Komunikasi Korporat KBS) 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Disunting : 
Razali Haji Mohamed Yassin (Unit Komunikasi Korporat KBS) 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAKLUMAN TERKINI

 

 

 

 

 

 

PAKEJ MAJLIS HARI RAYA

Tawaran bermula pada 9 Mei hingga 30 Jun 2022.

Harga Pakej bermula RM 61.80 🤗🤗🤗Tempah sekarang untuk Majlis Hari Raya anda !!!

📞 03 - 91719204 /05📧 marketing@iyckul.org.my
* Tertakluk kepada terma dan syarat

 

 

 

PENGUMUMAN 📢
 
Pengurusan IYC menangguhkan program IYC Envoy Europe 2022 yang dijadualkan berlangsung
di Poland, Czech Republic, Austria, Slovakia dan Hungary pada 21 Jun hingga 5 Julai 2022 pada satu tarikh yang akan dimaklumkan dari masa ke semasa menerusi laman sesawang dan laman sosial IYC.
 
Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, boleh merujuk kepada
Encik Jadzreill Jaafar di talian 03-91719204 atau +60 18-988 5276.
 

 

KENYATAAN TENDER

Pelawaan adalah dibuka kepada semua kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut : 


Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform 'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

 

 

 

 

Go to top